Caii Jandarmeriei, loviţi de protestatari duminică. Se caută agresorii VIDEO

Jandarmeria Română cere sprijinul populaţiei pentru identificarea şi tragerea la răspundere, conform legii, a mai multor persoane filmate când loveau caii pe care i-au folosit jandarmii care supravegheau protestul de duminică din Bucureşti. 

RomaniaTV.net
29 nov. 2017, 09:03
Caii Jandarmeriei, loviţi de protestatari duminică. Se caută agresorii VIDEO

„Dar cu caii ce-aţi avut?”…”domnule, domnilor”…care ați înteles să vă exprimați libertatea de expresie lovind cu pumnii un animal sau folosind argumente „luminoase” în ochii cailor, în încercarea „nobilă” de a obține o reacție violentă din partea animalului, dar el bland, înțelept și bine antrenat, a ales să confirme un vechi proverb, care spune că „Dumnezeu nu a lăsat caii să vorbească pentru a nu pune oamenii în dificultate.”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Tot acolo, Jandarmeria Română solicită sprijinul „pentru identificarea și tragerea la răspundere, conform legii, a acestor „domni”care au lovit caii și i-au agresat, într-o încercare poate, de a da un alt sens unei manifestații pașnice, care s-a desfășurat fără incidente”. Dacă îi recunoașteți sau aveți imagini, vă rugăm să le transmiteți pe adresa de e-mail [email protected] sau pe mesageria paginii de facebook a Jandarmriei Române.

Peste 10.000 de oameni care au manifestat în Piaţa Victoriei faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de cele fiscale, au plecat, în jurul orei 19.30, în marş spre Parlament, urmând să protesteze şi în faţa CCR sau a ministerului Justiţiei.

Jandarmii au făcut cordon călare în faţa protestatarilor atunci când oamenii adunaţi în Piaţa Victoriei au vrut să plece în marş pe ambele sensuri de mers pe Bulevardul Lascăr Catargiu. Manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii călare. După îmbrânceli cu manifestanţii şi după ce caii au devenind foarte agitaţi, jandarmii călare s-au retras. In cele din urma, protestatarii au ocupat ambele sensuri de mers ale Bd. Catargiu şi au plecat dinspre Victoriei spre Palatul Parlamentului. Manifestanţii au strigat „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!” şi „Fara violenţă”.