Caii lui Nuţu Cămătaru. Imagini cu interlopul în timp ce călăreşte un cal pursânge

Caii lui Nuţu Cămătaru. Interlopul iubește la nebunie caii și are la casa lui din Ferentari o herghelie care numără mai bine de 30 de exemplare de excepție. Cel mai mult se mândreşte cu câteva exemplare de rasă, pursânge spanioli, a căror valoare poate sări de 100.000 euro.

29 nov. 2021, 19:25

Caii lui Nuţu Cămătaru. Unul dintre cei mai de temuţi interlopi din România a rămas fără grădina lui zoologică de acasă după o razie a Gărzii de Mediu, a Autorității Sanitar-Veterinare și de Poliție, la scurtă vreme după ce o maimuță a fost văzută plimbându-se nestingherită prin gospodăriile din sectorul 5. Atunci, Nuţu Cămătaru a rămas și fără ultimele animale pe care le mai avea, după ce leii și urșii îi fuseseră confiscați cu câțiva ani înainte.

Citeşte şi: Gigi Becali lămureşte relația cu Nuțu Cămătaru. „Îi mai ceream 100-200 de mii de euro la cazinou. În rest, minciuni!”

De cai nu s-a putut atinge nimeni, pentru că aceștia nu doar că erau ținuți în condiții foarte bune, ci aveau carnete de sănătate și documente care atestau faptul că sunt deținuți legal.

Recent,  Nuţu Cămătaru a fost filmat în timp ce călăreşte un cal pursânge.

Caii lui Nuţu Cămătaru, ispiraţia pentru titlul cărţii

Codin Maticiuc a lansat  „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”, carte scrisă despre viața interlopului.

Actorul a petrecut cinci ani pe lângă Nuțu Cămătaru și a documentat povestea de viață a temutului interlop. Totul a început în 2014 când Codin a văzut o poză cu Nuțu Cămătaru pe prima pagină a unui ziar din Miami.

Codin Maticiuc a explicat de unde a venit ideea titlului cărţii, care, în aproximativ 48 de ore de la evenimentul de lansare, cele 15.000 de exemplare scoase s-au vândut ca pâinea caldă.

Cartea se numește ‘Dresor de lei și de fraieri’ pentru că, aflat în penitenciarul din Ploiești, directorul i-a plasat în cameră câțiva băieți în speranța că o să afle niște lucruri. Nuțu a simțit că ei ar putea să fie informatori și i-a vorbit doar despre cai.

Directorul l-a întrebat dacă este dresor de cai, iar el i-a zis: ‘Nu, sunt crescător de cai, dresor de lei și de fraieri’. Nu mi-a fost frică, Nuțu a acceptat întâlnirea cu mine fără să îmi facă vreun rău.

Nu am avut nicio îngrijorare din partea lui, am avut sfera de protecție a lui, nimeni nu îndrăznea să îl jignească pe el.”, a povestit actorul.

@wednesdayaddams10##fy ##nutu ##nutucamataru ##horse ##disney ##disneylove ##romania ##snagov

♬ Mickey Mouse intro – HoYeon jung

Vasile Balint, supranumit Sile Cămătaru, a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare cu executare, deşi, în primă instanţă, pedeapsa lui fusese de şapte ani. Fratele său, Nuţu, a primit cinci ani și 11 luni cu executare. În acelaşi dosar, Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Şeful clanului Sportivilor a fost condamnat, la rândul lui, la nouă ani de închisoare.

Nuţu şi Sile Cămătaru, precum şi liderul clanului „Sportivilor”, Radu Cristian Roşca, au fost trimişi în judecată în iulie 2013, alături de alţi 51 de interlopi, pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă. În luna martie a anului 2019, Nuțu Cămătaru a ieșit de după gratii, eliberat condiționat, după ce a executat aproape o treime din pedeapsa de 5 ani și 11 luni, primită într-un dosar de șantaj și tâlhărie.