Câine ciobănesc, împuşcat sub ochii stăpânului de gestionarul unui fond de vânătoare

Un câine ciobănesc a fost împuşcat de gestionarul unui fond de vânătoare în timp ce se afla la plimbare cu stăpânul lui. Bărbatul este cercetat pentru cruzime faţă de animale şi ameninţare. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2020, 07:21
Câine ciobănesc, împuşcat sub ochii stăpânului de gestionarul unui fond de vânătoare

Totul s-a petrecut în apropierea satului Tulghieş din judeţul Maramure. Victor Horodincu se plimba pe un deal împreună cu logodnica sa şi cu cei doi câini ai lor. 

„A apărut o mașină la vreo 300 de metri pe dealul celălalt, câinii au sesizat, s-au dus către mașină, am început să țip la el, nici nu oprise mașina încă, să nu tragă în câini a tras cu alice. Țipam nu trage! A tras al doilea foc cu glonț, deci altă armă, și a intrat pe o parte și a explodat pe alta. În fața ochilor mei”, povesteşte Victor Horodincu, stăpânul câinelui împușcat, potrivit digi24.

Logodnica bărbatului povesteşte că în momentul în care a început să facă poze au fost ameninţaţi.

„A spus că dacă apare undeva imaginea cu el și a mașinii să vedem noi ce pățim, nu știm cu cine ne punem”, spune femeia.

Stăpânul câinelui împușcat a sunat apoi la 112.

„Cadavrul câinelui a fost transportat la DSP Maramureș, în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. Totodată, polițiștii efectuează verificări în vederea identificării autorului și stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul. În cauză s-a întocmit dosar penal.”, a declarat Ionela Cozma, purtător de cuvânt la IPJ Maramureș.

Iată cum se apără gestionarul fondului de vânătoare: „Deci, în lege scrie: al cărei stăpân nu se poate identifica în acel moment, săru-mâna, mă înțelegeți? (Reporter Digi24: Dar localnicul era acolo.) Nu era, localnicul era la un kilometru și ceva. (Reporter: Ați împușcat mai mulți câini până acuma ai localnicilor, așa am înțeles.) Păi da, am mai împușcat dintre ei, pe care eu i-am găsit în teren nesupravegheați și așa mai departe, normal că i-am împușcat. E normal, că scrie în lege, săru-mâna.”

Bărbatul este cercetat pentru cruzime faţă de animale şi ameninţare.

Citeşte şi Vânătoare de mistreţi în staţiunea Sinaia, turişti panicaţi. Animalele sălbatice, văzute pe străzile din jurul parcului central