Criminaliştii, înapoi la locul unde un copil a fost ucis de maidanezi.Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei

Criminaliştii fac noi cercetări la locul unde Ionuţ a fost ucis de câini. La trei săptămâni de la tragedie, anchetatorii au revenit în parcul Tei, unde au găsit cadavrul unui câine de luptă. Procurorii au ridicat mai multe probe de la faţa locului. În acest timp, reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că totul e o înscenare şi susţin că vor depune plângeri la adresa procurorilor.

RomaniaTV.net
23 sept. 2013, 09:52
Criminaliştii, înapoi la locul unde un copil a fost ucis de maidanezi.Câine de luptă, găsit mort în Parcul Tei

Criminaliştii au făcut din nou cercetări, luni, în zona în care a murit, pe 2 septembrie, Ionuţ Anghel, un băieţel de numai patru ani care s-a pierdut în parc de bunica sa, împreună cu fratele său mai mare.

CITEŞTE ŞI: Martorul-cheie în cazul copilului ucis de câini, după audieri: L-am găsit pe Andrei pe stradă

În acelaşi perimetru anchetatorii au descoperit cadavrul unui câine de luptă, din rasa Pitbul, ceea ce ridică din nou suspiciuni, în contextul în care numeroase voci au susţinut că în zonă se organizează deseori lupte de câini.

Martorii care au văzut câinele mort au chemat poliţia. Cadavrul câinelui a fost dus la analize, iar necropsia realizată de experții de la Facultatea de Medicină Veterinară a arătat că nu este vorba de o rasă agresivă. Cadavrul animalului a fost descoperit chiar în zona în care a fost găsit şi băiatul mort.

„Cineva a găsit în lac cadavre de câini de luptă arse, în primăvară. Se mai întâmplă şi acum, pe terenul viran, foarte aproape, se adună oameni cu câini la bătaie. Câinele care pierde, care are răni, nu mai e dus la tratament, ori îl omoară, ori îl lasă să moară singur”, a declarat preşedintele asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu.

Directorul ASPA spune că totul e o înscenare şi susţine că va depune plângeri împotriva celor care denigrează instituţia. Răzvan Băncescu nu este de acord nici cu ipoteza apărută în presă potrivit căreia copilul ucis în parcul Tei din Capitală ar fi fost atacat, de fapt, de câini de luptă.

Sunt lucruri care vin să intoxice treaba asta. Nu pot să zic că e exclus, dar de ce abia s-a găsit acum? Se tot încearcă să se împingă lucrurile în direcţia cu câinii de luptă, poate fi un câine de luptă. Deţinerea unui câine de luptă şi participarea la concursuri este ilegală, dar nu văd ce legătură are, după atâta timp, cu acest caz. Dacă au găsit un câine mort, să vadă de ce este mort„, a mai spus Băncescu.

Directorul ASPA susţine că cadavrul pitbull-ului a fost aruncat în parcul Tei, „tocmai ca să împingă pe ideea că au fost sau sunt câini de luptă acolo”.

ASPA, dat fiind faptul că accidentul s-a întâmplat pe teren privat, iar câinii erau înregistraţi la sectorul 2 şi la Caleidoscop, nu are ce căuta în această luptă. O să vedem ce este în spatele ei. Vrem să ne vedem de treabă, să fim lăsaţi în pace. Pe baza prejudiciului de imagine adus vrem să deschidem acţiuni civile pentru toţi cei care au atacat instituţia primarului general şi consiliul general„, a mai spus directorul ASPA.