Câinele Bobi a doborât recordul Guinness de vârstă. Are aproape 31 de ani

Un câine din Portugalia, rasa Rafeiro do Alentejo, are aproape 31 de ani şi a depăşit recordul Guinness pentru cel mai bătrân câine din istorie, care fusese stabilit cu aproape un secol în urmă.

03 feb. 2023, 10:28
Câinele Bobi a doborât recordul Guinness de vârstă. Are aproape 31 de ani

Bobi este un Rafeiro do Alentejo de rasă pură, o rasă care are o speranţă medie de viaţă de 12-14 ani. Vestea vine la doar două săptămâni după ce Spike Chihuahua, în vârstă de 23 de ani, a fost desemnat cel mai bătrân câine în viaţă.

Precedentul cel mai bătrân câine din istorie a fost Bluey din Australia, care a murit în 1939, la vârsta de 29 de ani şi cinci luni.

La 1 februarie, Bobi a împlinit 30 de ani şi 226 de zile, potrivit Mediafax.

Acest lucru a fost validat de baza de date a guvernului portughez privind animalele de companie, care este gestionată de Uniunea Naţională a Veterinarilor, potrivit Guinness World Records.

El a trăit toată viaţa alături de familia Costa în satul Conqueiros, în apropiere de coasta de vest a Portugaliei.

Leonel Costa, care avea atunci opt ani, a declarat că părinţii săi aveau prea multe animale şi au fost nevoiţi să eutanasieze căţeii, însă Bobi a scăpat.

Citeşte şi: Armin Nicoară o desfiinţează pe naşa Georgiana Lobonţ: „În muzică este o Georgiana și în viața de zi cu zi o alta”

Leonel şi fraţii săi au ţinut secretă existenţa câinelui faţă de părinţii lor, până când acesta a fost descoperit în cele din urmă şi a devenit parte din familie, care îl hrăneşte cu aceeaşi mâncare pe care o consumă şi ei.

„Între o conservă de hrană pentru animale şi o bucată de carne, Bobi nu ezită şi alege mâncarea noastră”, a declarat Costa.

În afară de o sperietură în 2018, când a fost spitalizat după ce s-a prăbuşit brusc din cauza unor dificultăţi de respiraţie, Costa spune că Bobi s-a bucurat de o viaţă relativ lipsită de probleme şi crede că secretul longevităţii sale este „mediul calm şi liniştit” în care trăieşte.

Mama lui Bobi a trăit până la vârsta de 18 ani.

Cu toate acestea, timpul şi-a pus amprenta asupra lui Bobi, care acum are probleme de mers şi o vedere tot mai slabă.

Citeşte şi: Catinca, prima reacţie după ce Oana Roman a acuzat-o că nu-şi vizitează mama: „Într-adevăr, am fost mai puțin în ultimul timp”