Câinele de companie poate creşte productivitatea angajaţilor. Vezi cum

Patronii dornici să mărească productivitatea salariaţilor în această epocă a concurenţei necruţătoare ar trebui să le dea voie să-şi aducă câinii de companie la birou, sugerează un studiu ştiinţific apărut în Statele Unite.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 10:47
Câinele de companie poate creşte productivitatea angajaţilor. Vezi cum

Prezenţa câinilor de companie la locul de muncă poate contribui nu numai la reducerea stresului stăpânilor, ci i-ar ajuta şi pe ceilalţi salariaţi să treacă mai bine peste ziua de lucru, informează agerpres.ro.

„Acest lucru poate face o diferenţă extrem de pozitivă”, a declarat profesorul Randolph Barker de la Şcoala de Comerţ din Richmond, adăugând că patrupedele „folosesc de fapt ca tampon eficient împotriva stresului”.

Cercetătorii au realizat studiul timp de o săptămână, pe 76 de salariaţi voluntari, împărţiţi în trei grupe: cei care şi-au adus câinii la serviciu, cei care au animale, dar le-au lăsat acasă, şi cei care n-au animale.

„Diferenţele în privinţa stresului simţit de funcţionari în zilele când câinii erau cu ei şi respectiv în cele în care absentau au fost uimitoare”, spune Barker. Alături de câini, salariaţii au fost, pe ansamblu, mult mai mulţumiţi în timpul lucrului decât media din sectorul lor de muncă.

Studiul mai arată faptul că prezenţa celui mai bun prieten al omului determină interacţiuni mai bune între colegi. S-a întâmplat ca un salariat care nu are animal să-i propună unui coleg să-i plimbe câinele.