Câinele erou. A salvat viaţa a patru pacienţi după ce a intrat în flăcări şi a declanşat alarma de incendiu FOTO

Un câine a devenit eroul a patru oameni, după ce i-a salvat din incendiul care a cuprins azilul în care se aflau. S-a întâmplat în regiunea Leningrad din Rusia, acolo unde patrupedul, pe nume Matilda, a intrat în flăcări pentru a porni alarma de incendiu.

24 nov. 2020, 20:21
Câinele erou. A salvat viaţa a patru pacienţi după ce a intrat în flăcări şi a declanşat alarma de incendiu FOTO

Câinele erou a suferit răni grave în urma arsurilor provocate de incendiu, însă a fost salvat cu ajutorul medicilor veterinari care au făcut tot posibilul pentru a-l ține în viață. Matilda este câinele unei femei care locuiește lângă spitalul din Leningrad, Rusia, acolo unde sunt internați pacienți cu boli grave, în stadiu terminal.

Potrivit Daily Mail, în momentul în care a izbucnit incendiul, câinele erou a început să latre pentru a-și alerta stăpâna că arde clădirea, însă mai apoi a intrat în foc și a reușit să pornească alarma, devenind astfel salvatorul a patru pacienți care se aflau în interior.

Citeşte şi Caz IMPRESIONANT! A supraviețuit în mod miraculos unui accident, dar tânărul de 19 ani a rămas fără jumătate din corp. „Am avut de ales între a trăi sau a muri”

Matilda a suferit arsuri extrem de grave și s-a intoxicat cu monoxid de carbon, însă a supraviețuit. „Fața, gâtul și abdomenul Matildei au fost grav arse„, au declarat reprezentanții adăpostului de animale care s-au ocupat de câine. Mai mult, Matilda este și gestantă, dar veterinarii au constatat că puii sunt în afara oricărui pericol.

„A fost verificată de un specialist în fertilitate care a consultat-o foarte mult timp și a studiat cu atenție puii. Toți sunt în viață și se dezvoltă bine. Acum ne este imposibil să ştim numărul de căţeluși pe care îi poartă, deoarece este un câine mare, dar e ok”, spun voluntarii de la adăpostul Vasilek, din Sankt Petersburg, locul unde este internată Matilda.