Câini poliţişti, scoşi la licitaţie VIDEO

Publicat: Luni, 23 Ianuarie 2012 13:34 // Actualizat: Luni, 23 Ianuarie 2012 16:20 // Sursa: RTV.net

La Poliţie se fac noi disponibilizări. De această dată este vorba, însă, de "ofiţeri" cu patru picioare.

MAI disponibilizează câinii poliţişti. Mai multe patrupede care nu mai corespund cerinţelor pentru a "lucra" în Poliţie vor fi scoase la licitaţie.

Animalele sunt trecute pe linie moartă de Inspectoratele de Poliţie Judeţene, fie pentru că au îmbătrânit, fie pentru că nu au reuşit să se adapteze "meseriei". Dar pentru a compensa o parte din cheltuielile făcute cu ei de-a lungul timpului, câinii vor fi vânduţi la licitaţie. Nu va fi însă simplu pentru cei care vor un câine foarte bine pregătit, preţurile de pornire fiind destul de mari.

La IPJ Vrancea vor fi scoşi la licitaţie trei câini poliţişti. Unul dintre ei, Edan, are 7 ani şi colegii săi au hotărât că a sosit timpul să iasă la pensie, preţul de pornire la licitaţie fiind în cazul său de numai 110 lei.

Mibala, însă, este tânără şi în putere, dar pur şi simplu nu a reuşit să se adapteze meseriei de poliţist, cu toate că a fost dresată. Preţul de pornire pentru ea este de 7.000 de lei.

"Va fi organizată o licitaţie în care vor fi scoşi trei câini. Aceştia au 11, 7 şi 2 ani şi nu îşi pot îndeplini atribuţiile de serviciu", a declarat Bogdan Toader, purtător de cuvânt IPJ Vrancea.

Şi la Baia Mare se fac disponibilizări printre câinii poliţişti. Este vorba despre doi câini din rasa Labrador, un mascul pentru care preţul de pornire este de 2.000 de lei şi o femelă evaluată la cel puţin 800 de lei. "Au fost evaluaţi de o comisie de specialişti care a concluzionat că nu mai corespund standardelor muncii de poliţie", spune Gabriela Liahovici, purtător de cuvânt IPJ Maramureş.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
câini poliţişti IPJ Maramureş IPJ Vrancea licitaţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8423
RON
14 Jul
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H