Câinii comunitari, apăraţi de vedete şi ONG-uri: Eutanasia este imorală

Camera Deputatilor a adoptat, astăzi, cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "împotriva" şi 14 abţineri, Legea privind câinii comunitari. Potrivit legii, câinii fără stăpân pot fi eutanasiaţi la decizia administraţiei locale, numai după consultarea cetăţenilor din localitatea respectivă. Opiniile pro şi contra nu au întârziat să apară după aprobarea acestei legi.

RomaniaTV.net
22 nov. 2011, 14:39
Câinii comunitari, apăraţi de vedete şi ONG-uri: Eutanasia este imorală

O lege controversată care a zăcut mai mulţi ani a fost adoptată marţi în Parlament. Opiniile pro şi contra nu au întârziat să apară.

Cătălin Botezatu s-a implicat de-a lungul anilor în problema câinilor maidanezi. Vestea că legea a trecut de Camera Deputaţilor l-a întristat pe creatorul de modă. „Este trist că uneori se iau decizii în pripă. Eu unul am venit în ajutorul acestor fiinţe. Eu am militat mereu, dar poate trebuie să fim mai mulţi pentru a ne impune în acest sens„, a declarat Cătălin Botezatu.

Monica Tatoiu acuză românii de duplicitate şi spune că această lege este bună. „Suntem duplicitari, plângem după câini, dar nimeni nu se duce să-şi asume responsabilitatea. Când iubeşti un animal nu-l laşi pe stradă. Aceeaşi lege este şi în America. Nu sunt pentru eutanasiere, dar această lege este bună. Toţi iubitorii de câini, care bocesc pe la televizor să se ducă să ia câini aşa cum fac  eu„, a spus Monica Tatoiu.

Primăriile sunt acuzate de iubitorii de animale

Actriţa Monica Davidescu, mare iubitoare de câini, a fost dezamăgită de aprobarea acestei legi, spunând că este o crimă şi o ticăloşie. „Este o ticăloşie să induci unui popor ideea că poţi rezolva o problemă prin crimă. Cred că astăzi a pierdut foarte mult educaţia copiilor noştri, pentru că este inuman să ne educăm copiii prin a-i învăţa să omorâm„, a spus Monica Davidescu.

De asemenea, actriţa a declarat că în adăposturile din Capitală nu există programe de adopţie, animalele fiind lăsate să moară. „Nu fac altceva decât să închidă câinii care mor şi se mănâncă între ei. În adăposturile primăriilor lucrurile nu stau chiar roz. Câinii nu vor avea decât de suferit, câinii vor fi strânşi de pe stradă şi lăsaţi în adăposturi insalubre să se mănânce între ei, vor fi omorâţi cu bâta în cap. Din nefericire această lege nu permite decât unor politicieni să-şi umple din nou buzunarele cu bani din bugetul statului„, a adăugat actriţa.

„Îi eutanasiază şi îşi iau banii”

Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei Non-guvernamentală Cuţu-Cuţu, a declarat pentru RTV.net că această lege permite primăriilor să eutanasieze toţi maidanezii. „Eutanasia este imorală, calcă normele internaţionale pe care România le-a semnat, loveşte sentimentele oamenilor. Nu aşa se rezolvă problema maidanezilor. Recomadăm sterilizarea, vaccinarea câinilor şi educarea oamenilor. Acum cu această lege le dă mână liberă să-i eutanasieze. Asta vor face primăriile, îi eutanasiază şi îşi iau banii. Poţi eutanasia un câine de mai multe ori pe o hârtie pentru că nu se poate verifica„, a spus Marcela Pîslă.