Câinii lui au ucis un om şi au mutilat alţi doi, însă proprietarul nu face nicio zi de închisoare

Câinii lui au ucis un om şi au mutilat alţi doi oameni, însă proprietarul animalelor a scăpat fără nicio zi de închisoare. Cazul a avut loc în Suceava. Stăpânul animalelor a fost condamnat cu suspendare şi va plati doar 20.000 de lei familiilor victimelor.

19 nov. 2013, 13:05
Câinii lui au ucis un om şi au mutilat alţi doi, însă proprietarul nu face nicio zi de închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a decis ca proprietarul câinilor care au omorât un om şi au provocat traume grave altor două femei să fie condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Părţile civile din acest dosar au de primit despăgubiri de maximum 20.000 de lei, scrie monitorulsv.ro.

Femeia care a fost rănită grav de câini are de primit doar 15.000 de lei, deşi prima instanţă care a judecat cazul stabilise daune morale de 50.000 de lei.

Proprietarul câinilor, Onorel Apetrichioaie, a fost condamnat la cinci ani de închisoare, însă cu suspendare, astfel că el nu va petrece nicio zi în spatele gratiilor. El nu are voie să mai comită vreo infracţiune în cei cinci ani, în caz contrar pedeapsa cu suspendare urmând a fi transformată în una cu executare. Acesta va fi supravegheat în această perioadă.

Onorel Apetrichioaie a luat în concesiune un iaz şi a adus mai mulţi câini, metişi de pibull, pentru pază. Aceştia au fost lăsaţi liberi şi au atacat mai multe persoane care se plimbau prin sat, una din ele fiind ucisă. Abia după ce de-al treilea caz, câinii au fost împuşcaţi iar Onorel Apetrichioaie a fost judecat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.