Câinii UCIGAŞI au fost ridicaţi cu MASCAŢII, la Brăila. Doi dintre ei cântăresc peste 60 kg

Trupele speciale au intrat în forţă într-o fermă din Brăila şi au ridicat 20 de câini agresivi. Potrivit România TV, animalele sunt duse la expertiză criminalistică după ce un bărbat a fost ucis în apropierea fermei de mai mulţi maidanezi.

30 apr. 2014, 13:56
Câinii UCIGAŞI au fost ridicaţi cu MASCAŢII, la Brăila. Doi dintre ei cântăresc peste 60 kg

O percheziţie de amploare a avut loc la ferma situată la ieşirea din satul brăilean Albina, în apropierea căreia, în urmă cu mai bine de o săptămâna, brăileanul Stan Iavaz a fost mâncat de viu de câini. Poliţişti din cadrul IPJ Brăila, dar şi mascaţi de la Serviciul de Acţiuni Speciale, însoţiţi de lucrători a două firme de ecarisaj, au ridicat de la fermă aproximativ 20 de câini.

Patrupezii au fost transportaţi la un padoc special amenajat, urmând să li se recolteze probe pentru a stabili dacă aceştia l-au ucis pe Stan Iavaz. Potrivit infobrăila.ro, doi dintre câinii ridicaţi aveau peste 60 kg fiecare, fiind extrem de agresivi.

Citeşte şi Un bătrân din Vaslui, în stare gravă la spital după ce a fost atacat de câini

În cazul morţii bărbatului a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, conform art. 192 din Codul Penal. De asemenea, cercetările continuă, avându-se în vedere şi proprietarii fermei, care nu au luat măsuri de prevenire a atacului canin, conform OUG 55 din 2002.

Citeşte şi Detalii şocante în cazul bărbatului mâncat de viu de o haită de câini, în Brăila

La doar câţiva metri de ferma aflată la ieşirea din localitatea brăileană Albina, în dată de 10 martie, cadavrul unei femei ucise cu numeroase lovituri de cuţit, a fost găsit de anchetatori sfâşiat de câini, medici legiştii stabilind cu greu numărul plăcilor înjunghiate, tocmai din cauza rănilor provocate de muşcăturile animalelor. Pe 21 aprilie, în acelaşi loc, un brăilean, în vârstă de 52 de ani, a fost atacat de câini şi mâncat de viu. Legiştii spuneau că bărbatul a fost pur şi simplu eviscerat, carnea fiindu-i smulsă după membrele inferioare, nemaiavând nici un organ intern.