Calais, cuprins de haos: Sute de imigranţi au luat cu asalt portul, profitând de greva lucrătorilor

Adevărate scene de sălbăticie au avut loc în portul Calais, imigranţii disperaţi profitând de o grevă a lucrătorilor portuari de pe feriboturi pentru a lua cu asalt camioanele britanice şi a traversa astfel Canalul Mânecii spre portul Dover.

23 iun. 2015, 21:12

Imigranţii au dat năvală în Portul Calais, provocând haos deoarece au profitat de greva lucrătorilor portuari pentru a se îmbarca în camioanele cu care ar fi vrut să treacă prin Canalul Mânecii – legătura cea mai scurtă între Franţa şi Marea Britanie, mai precis între portul Calis şi Dover.

Circulaţia în zonă a fost paralizată pe drumurile ce duc înspre port producându-se o aglomeraţie infernală pe şoselele ce duc către port. Lucrătorii grevişti de la MyFerryLink  au pătruns în Canalul Mânecii şi au dat foc unor cauciucuri, provocând un incendiu şi a crea astfel o barieră rutieră. Toate cursele şi serviciile de feribot au fost anulate, informează independent.co.uk.

Şi traficul maritim între cele două maluri ale Canalului, deasupra tunelului, a fost blocat şi, de asemenea, traficul pe şoseaua de deasupra Canalului, iar ar trenurile Eurotunnel şi Eurostar şi-au suspendat serviciul ca urmare a întreruperii circulaţiei. Mii de turişti au rămas blocaţi, şi în Franţa, şi în Anglia.

Ministerul de Externe britanic a fost nevoit să emită o avertizare fără precedent şoferilor de camioane din nordul Franţei, din cauza imigranţilor care încercau să se insinueze în camioanele de marfă, ca să ajungă astfel în Anglia.

Aproximativ 400 de muncitori au blocat tunelul şi portul Calais au organizat un protest de amploare faţă de măsurile de restructurare.