Călăraşi: Elevii care au încercat să violeze o fată de 16 ani în internatul unui liceu, arestaţi

Cei doi elevi de la Colegiul Tehnic "Ştefan Bănulescu" din Călăraşi, acuzaţi că au încercat să violeze o fată de 16 ani de la aceeaşi unitate de învăţământ, au fost arestaţi preventiv pe 15 zile pentru tentativă de viol, respectiv complicitate la tentativă de viol şi furt.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 20:32
Călăraşi: Elevii care au încercat să violeze o fată de 16 ani în internatul unui liceu, arestaţi

Decizia instanţei nu este însă definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti de către avocaţi.

Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că într-una din camerele internatului aparţinând unitătii şcolare, V.Laurenţiu şi T. Ilie Viorel, ambii de 17 ani, din comuna Perişoru, elevi ai aceluiaşi grup şcolar, au încercat, prin folosirea de amenintări, să întretină relaţii sexuale cu C. Andreea, de 16 ani, din comuna Ciocănesti, elevă în cadrul unităţii de învăţământ. Adolescenta locuia la internatul şcolii şi a fost bruscată pentru a întreţine relaţii sexuale cu cei doi, însă a reuşit să scape din mâinile lor şi să dea alarma„, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi, inspectorul Mihaela Stan.

Potrivit aceleiaşi surse, fata a fost şi ea audiată şi va merge la Serviciul de Medicină Legală pentru a se constata leziunile suferite.

Cei doi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentaţi magistraţilor, care au dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, T. Ilie Viorel pentru tentativă de viol, iar V. Laurenţiu pentru complicitate la tentativă la viol şi furt, în condiţiile în care acesta a furat un telefon mobil, în 28 mai, din cantina grupului şcolar, de la o colegă de şcoală, D.Iuliana, de 15 ani, cei doi fiind cercetaţi şi pentru alte fapte„, a mai declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Anchetatorii au stabilit că fata a fost chemată de către un coleg de clasa a XIII-a în camera lui, cu care a întreţinut un raport sexual de bunăvoie, iar ulterior acesta a ieşit şi în încăpere au intrat cei doi elevi, care, prin ameninţări, au încercat să întreţină raporturi sexuale cu minora.

Adolescenta, originară din comuna Ciocăneşti, judeţul Călăraşi, locuia la internatul şcolii şi a fost chemată de un coleg în camera sa. La scurt timp aici a mai venit un alt tânăr şi amândoi au început s-o ameninţe pe elevă. Fata a fost bruscată pentru a întreţine relaţii sexuale cu cei doi, însă a reuşit să scape din mâinile lor şi să dea alarma„, a mai spus inspector Mihaela Stan.

Poliţia a declanşat o anchetă în cazul unei eleve de 16 ani de la Colegiul Tehnic „Ştefan Bănulescu” din Călăraşi pe care doi colegi de-ai săi, în vârstă de 17 ani, ar fi încercat să o violeze în internatul unităţii de învăţământ unde sunt cazaţi toţi trei.

Agresiunea a fost anunţată la Poliţie de un profesor de la unitatea de învăţământ.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi au început şi ei o anchetă în acest caz, în condiţiile în care incidentul a avut loc în internatul şcolii, unde există pedagogi şi supraveghetori.