Călăraşi: Mamă şi fiu, salvaţi de doi poliţişti după ce au căzut într-un lac îngheţat

O femeie în vârstă de 29 ani şi fiul său de şapte ani au fost salvaţi de doi poliţişti rutieri din Călăraşi, după ce au căzut în apa îngheţată a unui lac.

RomaniaTV.net
08 ian. 2013, 12:13
Călăraşi: Mamă şi fiu, salvaţi de doi poliţişti după ce au căzut într-un lac îngheţat

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Călăraşi, oamenii legii au observat, luni seară, pe malul lacului dintre localităţile Radu Vodă şi Lupşanu o femeie care căzuse în apă împreună cu fiul său şi solicita ajutor.

„Un echipaj de Poliţie Rutieră, format din subcomisarul de poliţie Naghi Daniel şi agentul şef principal Neagu Ispas, din cadrul Serviciului Rutier Călăraşi, se afla în patrulare pe DN 3, în comuna Lupşanu. Poliţiştii au oprit autovehiculul de serviciu şi au intervenit imediat pentru scoaterea din apă a celor doi. Cu ajutorul altei persoane, femeia şi fiul său au fost traşi din apă şi având în vedere situaţia în care se afla copilul s-a procedat la acordarea primului ajutor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Ulterior, poliţiştii au solicitat intervenţia unei ambulanţe, dar până la sosirea acesteia i-au transportat pe femeie şi pe copilul ei cu autospeciala de poliţie până într-o localitate mai apropiată de spitalul din Lehliu, de unde au fost preluaţi de salvare.

„Cei doi au fost preluaţi din satul Răzvani de un echipaj SMURD şi transportaţi la spitalul din Lehliu”, a spus Ramona Tudor.

În urma verificărilor s-a stabilit că femeia de 29 ani şi fiul său de şapte ani sunt din localitatea Lupşanu, iar mama le-a declarat poliţiştilor că mergeau pe gheaţa care acoperea lacul, iar la un moment dat gheaţa a cedat şi au căzut în apă.