CĂLĂTORIE CU EMOŢII pentru Klaus Iohannis spre Bruxelles

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat, joi, la Bruxelles, în prima sa vizită oficială ca şef al statului. Cei aflaţi în avionul prezidenţial au avut însă emoţii în timpul călătoriei spre capitala Belgiei din cauza turbulenţelor.

15 ian. 2015, 15:32
CĂLĂTORIE CU EMOŢII pentru Klaus Iohannis spre Bruxelles

Potrivit România TV, înainte de aterizare, avionul prezidențial a avut parte de turbulențe serioase din cauza condițiilor atmosferice de la Bruxelles.

Mai multe persoane din delegaţie, inclusiv jurnalişti, s-au speriat, însă nu s-au înregistrat incidente.

Legat de frica de avion pe care ar avea-o, Klaus Iohannis dezvăluia, odată cu lansarea cărţii sale autobiografice, „Pas cu pas”, că este un mit fals.

„A circulat la un moment dat un zvon cum că nu m-aş urca într-un avion. Este o legendă, fără niciun fel de suport real. NU mi-a fost niciodată teamă de zbor. Nici nu am vreo superstiţie. În schimb, am o credinţă, nu o superstiţie: credinţa creştinească. Circul destul de mult cu avionul, când merg în delegaţii în afara ţării sau în concedii”, susţine Iohannis.

Preşedintele Iohannis s-a întâlnit, la Bruxelles, în prima zi a vizitei sale cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

CITEŞTE ŞI Iohannis, în vizită la Bruxelles: O prioritate a mandatului meu este aprofundarea integrării europene VIDEO

În cea de-a doua zi a vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohanis se va întâlni, la ora 10.00 (ora României) cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, urmată, la ora 10.45 (ora României), de o declaraţie de presă comună a celor doi oficiali.

Din delegaţia oficială care îl însoţeşte pe preşedinte la Bruxelles fac parte consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, George Scutaru, Leonard Orban, Cosmin Marinescu, Andrei Muraru, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Tatiana Niculescu Bran, consilierul personal al lui Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu şi şeful Statului Major General, general locotenent Nicolae Ciucă.

CITEŞTE ŞI Marele secret al lui Klaus Iohannis: Ce nu suportă la colaboratorii săi