Marele secret al lui Klaus Iohannis: Ce nu suportă la colaboratorii săi

Klaus Iohannis, noul preşedinte al României, nu are superstiţii, îi place grădinăritul, iar de fumat s-a lăsat în urmă cu 15 ani. De atunci, nu a mai pus ţigară în gură şi nici măcar nu mai suportă fumul de tutun, aceasta fiind o "regulă nenegociabilă" pentru TOŢI colaboratorii săi. 

19 nov. 2014, 16:27
Marele secret al lui Klaus Iohannis: Ce nu suportă la colaboratorii săi

Klaus Werner Iohannis, cu siguranţă cel mai discret candidat din cursa pentru alegerile prezidenţiale din această toamnă, a reuşit să atragă atenţia României tocmai prin misterele care se leagă de viaţa sa personală. O parte dintre ele le-a dezvăluit miercuri seară, o dată cu lansarea unui volul autobiografic, „Pas cu pas”

Frica de avion – mit fals

„A circulat la un moment dat un zvon cum că nu m-aş urca într-un avion.  Este o legendă, fără niciun fel de suport real. NU mi-a fost niciodată teamă de zbor. Nici nu am vreo superstiţie. În schimb, am o credinţă, nu o superstiţie: credinţa creştinească. Circul destul de mult cu avionul, când merg în delegaţii în afara ţării sau în concedii.

SATUL din România care poartă numele preşedintelui ales: IOHANISFELD

Deşi mă interesează muzeele, atunci când călătoresc merg mai rar în astfel de instituţii, ceea ce nu înseamnă că le evit. Şi concediile, ca şi zilele de lucru, le planificăm din timp. Când avem ceva de sărbătorit, o facem simplu, cu câţiva prieteni. n-am organizat niciodată petreceri fastuoase, cum se mai ţin în politica românească, acelea cu sute de invitaţi la cel mai scump restaurant din oraş. Ba mai mult, n-am fost niciodată un mare amator de astfel de ieşiri în oraş. Mă văd în continuare cu prietenii, ca şi până acum.

Nu găteşte, dar este gurmand

„În Sibiu merg rareori la restaurant, de obicei în ocaziile speciale şi numai acolo unde îmi permit regulile de protocol. Îsă am apreciat mereu mâncarea bună. Nu am gătit niciodată, cred în diviziunea muncii: unii oameni se pricep la gătit, pe când alţii se pricep mai mult la aprecierea mâncării. Eu mă număr printre aceia care apreciază”

KLAUS IOHANNIS a fost la un pas de moarte în urmă cu câţiva ani

De ce s-a lăsat de fumat

„Nici nu fumez, deşi la un moment dat fumam mult, ca un turc, d upă cum se spune. Fumam uneori şi câte două pachete de ţigări pe zi. Dar m-am lăsat, acum vreo 15 ani, şi de atunci n-am mai pus ţigara în gură. e ste un lucru ştiut că nu suport nici măcar fumul Pas cu pas 31 de ţigară, iar colaboratorii mei iau acest lucru ca pe o regulă nenegociabilă. î n schimb, îmi place să lucrez în grădină.

Este anti-PSD, dar îi plac trandafirii

„Există două zone în grădina mea de care mă ocup în mod deosebit: gazonul şi trandafirii. Există două zone în grădina mea de care mă ocup în mod deosebit: gazonul şi trandafirii. Iau în serios îngrijirea trandafirilor, am mai multe soiuri. Şi fac acest lucru de când ne-am mutat la casă, de 20 de ani. î nainte am stat la bloc, aşa că acum recuperez, când pot şi când găsesc timp”.  

Este fan Federer, nu Nadal

În ultima vreme, mă interesează şi sportul, din ce în ce mai mult. Nu am fost un adept fanatic al sporturilor, dar la un moment dat am simţit nevoia de mişcare, iar un prieten, Marius Vecerdea, fost jucător profesionist, mi-a propus — acum patru sau cinci ani — să încerc tenisul. a şa m-am apucat de tenis şi, de atunci, joc de câte ori am ocazia. Cred că joc destul de bine pentru cineva care a început acest sport la 50 de ani, dar nu mă compar cu un jucător adevărat. Joc din când în când cu aces t prieten. Câteodată urmăresc partide de tenis la televizor. Sunt un fan al lui Roger Federer, sunt un adevărat federerist. Am urmărit-o şi pe Halep în câteva meciuri. Joacă foarte bine şi am impresia că este foarte motivată. Îi cunosc personal pe Ilie Năstase şi pe Ţiriac, însă nu am urmărit în mod deosebit partidele pe care le-au jucat în trecut. Şi în Sibiu a debutat de curând un turneu de tenis, Sibiu Open, o iniţiativă pur privată, născută din pasiunea pentru sportul de performanţă”.

 

Citeşte şi Povestea de iubire dintre Carmen şi Klaus Iohannis. Cum s-au cunoscut cei doi VIDEO


loading...
Partenerii noștri