Călătorii în stare gravă din trenul blocat la Făurei, luaţi cu elicopterul MAI

Călătorie de coşmar pentru câteva sute de pasageri. Trenul blocat la Făurei de mai bine de două zile şi jumătate a fost urnit cu greu. Oamenii sunt întorşi acum spre Galaţi. Una dintre persoanele aflate în tren susţine că a cerut ajutor la 112 iar de acolo i s-a spus să nu mai sune. Nu mai au căldură în vagoane, iar alimente au primit abia în această dimineaţă.

RomaniaTV.net
08 feb. 2012, 06:24
Călătorii în stare gravă din trenul blocat la Făurei, luaţi cu elicopterul MAI

Sutele de pasageri nu şi-au imaginat nicio clipă că o călătorie de trei ore s-ar putea transforma într-una de două zile. Trenul a plecat din Galaţi spre Bucureşti luni dimineaţa. Garnitura blocată a pornit abia marţi seară înapoi spre Făurei, unde a rămas peste noapte.

Pentru că au rămas fără apă, mai mulţi tineri au fost nevoiţi să pună zăpadă în sticle şi să le încălzească în rezervoarele toaletelor. Oamenii sunt revoltaţi pentru că nimeni nu le-a oferit nicio explicaţie.

„Ne gândeam să dăm foc unui vagon, poate aşa ne vede cineva să ne scoată şi pe noi.  Ne-au adus pastile şi conserve şi apă, deci se poate circula, dar nu înţelegem de ce nu ne scoate nimeni de aici. Suntem blocaţi de 15 ore în tren la Făurei”, a declarat la România TV unul dintre călători, Marius Martin.

Abia miercuri dimineaţă jandarmii au reuşit să ajungă cu mâncare şi medicamente pentru călătorii blocaţi.

Printre călătorii blocaţi se află şi câţiva jucători ai echipei Oţelul Galaţi şi 60 de studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică din Galaţi. Între timp, o parte dintre jucătorii de la Oţelul Galaţi blocaţi au fost preluaţi de un elicopter şi aduşi în Capitală. Unul dintre fotbalisti spune că a cerut ajutor la 112, dar i s-a spus să nu mai sune.

Potrivit directorului de marketing al CFR, trenurile nu au fost anulate, la insistenţele călătorilor.