Călătorii prinşi FĂRĂ bilet în tren, OBLIGAŢI la muncă în folosul comunităţii. Vezi în ce condiţii

Călătorii care nu-şi plătesc amenda după ce au fost prinşi în tren fără bilet ar putea ajunge să planteze panseluţe sau să curăţe străzile. Potrivit unui proiect al Ministerului Transporturilor, călătorii fără bilet pot fi obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii, informează România TV. În prezent, amenzile ajung chiar şi până la 400 sau 500 de lei pentru o astfel de contravenţie.

RomaniaTV.net
20 oct. 2012, 08:21
Călătorii prinşi FĂRĂ bilet în tren, OBLIGAŢI la muncă în folosul comunităţii. Vezi în ce condiţii

Proiectul de lege, postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, prevede că, în cazul în care nu a achitat amenda contravenţională în termen de 30 zile, contravenientul poate fi obligat de o instanţă judecătorească la efectuarea unei munci în folosul comunităţii până la concurenţa valorii amenzii contravenţionale.

În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul administraţiei publice locale va sesiza instanţa de judecată pe a cărei rază teritorială se află domiciliul fiscal al contravenientului, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amendă care a fost achitată„, este propunerea Ministerului Transportului de amendare a Ordonanţei nr.2 din 2001 privind regimul juridic al contravenţiilor.

Proiectul de lege urmează să fie depus la Parlament pentru dezbatere şi adoptare. În prezent, amenzile pentru cei care călătoresc fără bilet ajung chiar şi la 400 de lei.