Calculatorul, televizorul şi telefonul, inamicii somnului sănătos

Specialiştii de la Institutul de cercetare a Luminii "Rensselaer" de la New York spun că trebuie să încercăm ca cel puţin cu două ore înainte de culcare să ne îndepărtăm de ecranul calculatorului, tabletei sau al televizorului.

RomaniaTV.net
06 nov. 2012, 19:16
Calculatorul, televizorul şi telefonul, inamicii somnului sănătos

Cei mai mulți dintre noi avem obiceiul de a sta la televizor înainte de a adormi. Ba mai mult, mai butonăm puțin telefonul mobil sau verificăm e-mailul pe calculator. Specialiștii ne avertizează că toate aceste obiceiuri ne pot aduce în pragul insomniilor.

Insomnia nu numai că are un efect negativ asupra bunei dispoziţii pe întreg parcursul zilei, ci poate fi dăunătoare şi pentru sănătate.

Specialiştii de la Institutul de cercetare a Luminii „Rensselaer” de la New York atenţionează că expunerea la lumina emisă de calculator, tabletă sau televizor trimite creierului semnale că afară mai este încă zi, iar corpul le interpretează astfel că nu a sosit încă timpul pentru a merge la culcare.

CITEŞTE ŞI: Durata somnului necesar depinde de vârstă. VEZI CÂT TREBUIE SĂ DORMI PE NOAPTE

Majoritatea oamenilor sunt tentaţi să doarmă mai mult în zilele libere, dar, potrivit unor cercetări recente efectuate de Centrul Medical al Universitaţii Texas, somnul prelungit dăunează organismului, în timp ce siesta de după amiază se recomandă doar atunci când persoana este foarte obosită, scrie evz.ro.