Căldură anormală la final de 2023. Cum va fi vremea în 28 decembrie. Prognoza meteo actualizată pentru Revelion

Căldură anormală la final de an. Au fost doborâte peste 130 de recorduri de temperaturi în 2023. Iar din cauza temperaturii anormal de mari meteorologii au emis alertă cod rosu de avalanșă. În ceea ce privește vremea de Revelion, meteorologii spun că valorile termice se vor menține la fel de ridicate ca și până acum. ”În ultima zi a anului, ne așteaptă un record termic între 4 până la 14 grade la nivelul maximelor și chiar și prima zi din anul 2024, valori de temperaturi la nivelul maximelor între 5 până la 13 grade. ”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.

27 dec. 2023, 15:30
Căldură anormală la final de 2023. Cum va fi vremea în 28 decembrie. Prognoza meteo actualizată pentru Revelion

Prognoza meteo. La noapte, cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasă în nord-vestul și centrul țării, dar local și cu ceață în zonele joase de relief. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -6…-4 grade în estul Transilvaniei și 5…6 grade în Dealurile de Vest.

BUCUREȘTI. Cerul va fi mai mult senin, dar în a doua parte a nopții va crește probabilitatea pentru ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă, deși în scădere față de nopțile anterioare, încă se va situa peste norma climatologică și va fi de -1…2 grade.

 

Prognoza meteo 28 decembrie JOI

Valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât mediile climatologice specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu nebulozitate joasă sau ceață în zonele joase de relief, mai ales în prima parte a zilei și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în a doua parte a intervalului la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Orientali. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -6…-4 grade în depresiuni și până la 5…6 grade pe litoral.

BUCUREȘTI. Temperaturile vor fi în continuare mai mari decât cele specifice perioadei, astfel că maxima va fi de 11…13 grade, iar minima de 0…2 grade. Cerul va fi variabil, dar cu probabilitate ridicată de ceață dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat, potrivit ANM.

 

Prognoza meteo VINERI
Regimul termic, comparabil cu cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de valori în continuare mai mari decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, ziua, la munte, în nord-vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade. Dimineața și noaptea, local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceață.

BUCUREȘTI. Regimul termic, comparabil cu cel din intervalul anterior, va fi caracterizat de valori în continuare mai mari decât cele specifice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade. Dimineața și noaptea, va crește probabilitatea de nebulozitate joasă sau ceață.

Citește și: Cel mai cald Crăciun din istorie. Unii turiști au făcut baie în mare la Constanța. În București au fost 17 grade

 

Prognoza meteo SAMBATA
Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei. Cerul va fi temporar noros și pe arii restrânse în vest, nord și nord-est va ploua, iar la munte, în zona înaltă, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte și pe spații mici în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 și 13 grade, iar cele minime se vor situa între -2 și 6 grade. Dimineața și noaptea, local în regiunile extracarpatice și izolat în rest, va fi nebulozitate joasă sau ceață.

BUCUREȘTI. Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale specifice datei, cu o temperatură maximă de 11…12 grade și o minimă de 0…2 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Dimineața și noaptea vor mai fi condiții de ceață.

 

Prognoza meteo DUMINICA
Valorile termice vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie în majoritatea zonelor. Cerul va avea unele înnorări, iar probabilitatea de ploaie va fi în creștere în a doua parte a intervalului în vest și nord-vest, iar la munte, în zona înaltă, vor fi posibile precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană și izolat în rest, îndeosebi în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 4 și 14 grade, iar cele minime se vor situa între -6 grade în depresiuni și 7 grade pe litoral. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, va fi nebulozitate stratiformă sau ceață.

BUCUREȘTI. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit la finalul lunii decembrie, cu o maximă termică în jurul a 12 grade și o minimă de -1…1 grad. Cerul va fi variabil, dar dimineața și noaptea se mențin condiții de ceață. Vântul va sufla slab și moderat.