Cel mai cald Crăciun din istorie. Unii turiști au făcut baie în mare la Constanța. În București au fost 17 grade

În loc de zăpadă, românii au avut parte de vreme de primăvară în prima zi de Crăciun. Pe 25 decembrie s-au înregistrat temperaturi record în sudul ţării. Vremea bună i-a scos pe oameni în parcuri sau la terasele deschise. Unii mai curajoşi au făcut baie în mare la Constanța. La Calafat au fost chiar 20 de grade. Iar responsabil pentru încălzirea bruscă este valul de aer tropical care împinge frigul spre nord.

25 dec. 2023, 20:54
Cel mai cald Crăciun din istorie. Unii turiști au făcut baie în mare la Constanța. În București au fost 17 grade

În prima zi de Crăciun a fost vreme caldă în România. După masa tradițională în familie, bucureștenii au ieșit la plimbare în parcuri. În loc de cojoace, căciuli, fulare și mănuși, oamenii s-au îmbrăcat lejer. Au lăsat sania acasă și au ieșit la plimbare cu bicicletele și trotinetele. Termometrule au indicat o maximă de 17 grade Celsius în București de Crăciun, cu 2 grade mai mult decât anul trecut.

Cald a fost și pe litoral, unde mulți turiști au mers să-și petreacă Crăciunul. Vremea a fost caldă și la Constanța. La orele prânzului, faleza Cazinoului din Constanţa a devenit locul preferat pentru o plimbare, atât pentru constănţeni, cât şi pentru turiştii care se află în această perioadă pe litoral. Toţi s-au bucurat de valorile generoase din termometre, duble faţă de normalul perioadei.

Unii turiști mai curajoși au făcut și o baie în mare.

Citește și: Prognoza meteo 26 decembrie. Temperaturi de primăvară în a doua zi de Crăciun. De miercuri, revine peisajul de iarnă

Meteorologii spun că și de Revelion se așteaptă la temperaturi mai ridicate decât ar fi normal. ”Este o perioadă cu recorduri și putem spune că în mare parte din Europa, cu excepția Scandinaviei, avem depășirea temeperaturiii cu destul de multe grade, în România cu 10-12 grade față de normal. Este în ierarhia cu cei mai călduroși ani, dar e posibil să avem un nou record, vedem când facem bilanțul. Crăciunul acesta s-a bătut recordul de căldură din Capitală. Anul trecut pe 25 decembrie au fost cu 2 grade mai puțin, adică 15 grade Celsius”, a explicat climatologul Roxana Bojariu.

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2024. Prognoza meteorologilor pentru următoarele două săptămâni