Căldura ar putea opri răspândirea coronavirus. Medicul Ion Ştefan: „Virusul nu se înmulţeşte foarte mult la temperaturi ridicate”

Dr. Ion Ştefan, şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”, a explicat, marţi, la România TV că epidemia de coronavirus s-ar putea diminua odată cu creşterea temperaturilor. Motivul: virusul COVID-19 nu se înmulţeşte foarte mult la temperaturi de peste 27 de grade Celsius.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 19:07
Căldura ar putea opri răspândirea coronavirus. Medicul Ion Ştefan: „Virusul nu se înmulţeşte foarte mult la temperaturi ridicate”

Întrebat de jurnalista Andreea Creţulescu în cadrul emisiunii „România la raport” cât va mai dura epidemia de coronavirus, medicul Ion Ştefan a explicat că „sunt tot mai multe voci care susţin că ar fi un virus sezonier şi sosirea căldurii ar domoli cum acest fenomen”.

„Virusul nu se înmulţeşte foarte mult la temperaturi ridicate de peste 27-28 de grade. Rata de multiplicare este mult redusă la aceste temperaturi. Este un virus căruia îi place uscăciunea şi el însuşi determină o uscăciune la nivelul tractului respirator”, a explicat medicul Ion Ştefan la România TV.

China anunţă, după teste clinice, că medicamentul antigripal Favipiravir arată eficacitate în tratarea COVID 19

Şeful Secţiei Clinice Boli Infecţioase din Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila” a afirmat că este încrezător că epidemia de coronavirus va putea fi ţinută sub control pentru că cercetătorii au identificat soluţii pentru a diminua amploare pandemiei.

„Luni va fi iniţiat primul trial uman pentru testarea unui vaccin esenţial anti COVID-19, ceea ce este o urgenţă şi o prioritate de sănătate la nivel mondial. Rendesivirul, conform declaraţiei unui director al CDC, este deja folosit şi se pare deja cu succes în Washington. Este acelaşi medicament pe care l-au folosit cu succes chinezii şi se pare că în folosesc şi italienii pentru pacienţii cu afecţiuni respiratorii”, a afirmat medicul specialist în boli infecţioase.

Dr. Ion Ştefan a menţionat că medicii din România beneficiază deja de teste rapide pentru diagnosticarea COVID-19.

„Aceste teste calitative nu sunt eficiente în faza precoce, dar sunt eficiente terapiei în stadiile tardive. Avem şi un test rapid care este gata în 10 minute care identifică antigene virale cu o acurateţe de aproape 90 la sută”, a menţionat medicul.

CORONAVIRUS, numărul morţilor a trecut de 7.000. Europa îşi închide graniţele, care sunt ultimele evoluţii ale evenimentelor