Calea Lactee se va ciocni cu Galaxia Andromeda. Vezi ce se va întâmpla

NASA a anunţat că între Calea Lactee şi Galaxia Andromeda va avea loc o coliziune majoră, în urma căreia sistemul nostru solar va avea de suferit.

RomaniaTV.net
01 iun. 2012, 11:50
Calea Lactee se va ciocni cu Galaxia Andromeda. Vezi ce se va întâmpla

Astronomii de la Agenţia spaţială nord-americană au efectuat cercetări şi calcule din care rezultă că între cele două galaxii vecine, Calea Lactee şi Andromeda, va avea loc un impact major. Soarele va fi catapultat într-o altă zonă a Căii Lactee, împreună cu Pământul şi cu celelalte planete din sistem. De asemenea, stelele vor fi relocate pe alte orbite, potrivit astronomilor de la Space Telescope Science Institute (STSI).

„După aproape un secol de speculaţii despre viitorul Andromedei şi al Căii Lactee, avem în sfârşit o imagine clară a ceea ce urmează să se întâmple”, a spus un oficial al STSI. Vestea bună este însă că impactul ar urma să aibă loc abia peste patru miliarde de ani. după aceea, va mai fi nevoie de încă două miliarde de ani pentru ca galaxiile să se contopească perfect şi să formeze un nou sistem eliptic.

O forţă de atracţie reciprocă este responsabilă pentru apropierea celor două galaxii. În prezent, distanţa dintre Andromeda şi Calea Lactee este de 2,5 milioane de ani lumină.