CALENDAR EXAMENE 2020. Când sunt programate EVALUAREA NATIONALA 2020 şi BACALAUREAT 2020

Până pe 12 ianuarie, elevii tuturor ciclurilor școlare se bucură de vacanță, urmând ca luni, 13, să înceapă noul semestru, ce va dura 20 de săptămâni. Principalele examene – cel de Evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a și cel de Bacalaureat – vor avea loc în iunie, respectiv iulie.

02 ian. 2020, 10:39
CALENDAR EXAMENE 2020. Când sunt programate EVALUAREA NATIONALA 2020 şi BACALAUREAT 2020

Examenul de evaluare națională a absolvenților clasei a VIII-a va începe pe 2 iunie, cu înscrierea absolvenților la examen, etapă ce va ține până pe 5 iunie, zi în care elevii de a VIII-a vor încheia cursurile anului școlar în curs. Examenele propriu-zise încep, de fapt, pe 15 iunie 2020, cu cel la Limba și literatura română. Două zile mai târziu va avea loc și cel scris la matematică, iar pe 18 iunie, examenul scris la Limba și literatura maternă, acolo unde este cazul. Primele rezultate vor fi afișate pe 22 iunie, până la ora 12, zi în care se pot depune și contestații. Rezultatele finale le vor fi făcute cunoscute absolvenților abia pe 27 iunie.

Bacalaureat 2020

Celălalt examen important – examenul de bacalaureat național – va începe cu înscrierea absolvenților, între 25 și 29 mai 2020. Pe 29 mai vor pune și aceștia punct cursurilor, iar pe 9 și 10 iunie vor susține prima parte a examenului: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba română. Pe 11 şi 12 iunie 2020 vor avea loc evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală în Limba maternă, între 15 și 17 iunie evaluarea competențelor digitale, iar pe 18 și 19 iunie, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Probe scrise

Probele scrise încep pe 22 iunie 2020, cu cea la Limba și literatura română. Acolo unde este cazul, examenul la Limba și literatura maternă va fi susținut pe 23 iunie, iar proba obligatorie va avea loc pe 24 iunie 2020. În cazul acestei probe, absolvenții claselor cu profil real sau absolvenții filierei tehnologice, pedagogice (învățător-educator) sau ai învățământului militar vor susține examenul scris la matematică, iar absolvenții profilului umanist sau cei de la vocațional vor susține examenul scris la istorie. Ultima probă scrisă va avea loc pe 25 iunie 2020, fiind vorba despre proba la alegere. Aici, elevii de la profilul real, profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului, precum și cei din filiera tehnologică și profilul militar, vor avea de ales între fizică, chimie, biologie și informatică. Absolvenții profilurilor umaniste, servicii sau alte profiluri și specializări din filiera vocațională, vor alege între geografie, filosofie, logică și argumentare, economie, psihologie sau sociologie. Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 30 iunie, zi în care vor putea fi contestate notele obținute. Rezultatul final al examenului de bacalaureat național va fi afișat pe data de șapte iulie 2020.