Calendar ortodox 10 martie 2023. Sfinţii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie. Rugăciune pentru protejarea familiei de boală şi de necazuri

În cea de-a zecea zi a lunii martie, sunt prăznuiţi Sfinţii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie. Azi este bine să rosteşti o rugăciune către aceşti sfinţi pentru protejarea familiei de boală şi necazuri, pentru vindecare de patimi trupeşti şi sufleteşti.

09 mart. 2023, 23:07
Calendar ortodox 10 martie 2023. Sfinţii Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie. Rugăciune pentru protejarea familiei de boală şi de necazuri

Sărbători religioase 10 martie 2023

Ortodoxe: Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton și Crescent

Greco-catolice: Sf. m. Quadrat, Ciprian și Dionisie. Harți lactate

Romano-catolice: Sf. Simpliciu, pp

Calendar ortodox 10 martie 2023. Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian, Dionisie, Pavel, Anecton și Crescent

Sfântul Mucenic Codrat s-a născut în munți, în perioada persecuțiilor împotriva creștinilor din secolul al III-lea, potrivit crestinortodox.ro. La naştere, însă, mama lui a murit. Codrat a fost hrănit în chip minunat de un nor care i-a picurat rouă în gură, până când a crescut suficient încât să se poată hrăni singur cu verdețuri din pustie.

La vârsta de 12 ani, Sfântul Codrat ajunge în cetate și este luat de crescut de o familie de creștini. Studiază medicina şi ajunge să vindece oameni bolnavi atât cu remedii trupești, cât și cu cele duhovnicești. Când împăratul Deciu (249-251) pornește lupta împotriva creștinilor, Codrat este aruncat în temniţă, împreună cu prietenii săi: Ciprian, Dionisie, Anecton, Pavel și Crescent. Pentru că niciunul dintre ei nu a lepădat credința în Hristos, au fost ucişi.

Calendar ortodox 10 martie 2023. Rugăciune către Sfinții Mucenici Codrat, Ciprian și Dionisie pentru protejarea familiei de rele și boală

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoinţele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Că având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sosit-a sfântul şi minunatul praznic al sfinţilor mucenici, care s-au nevoit cu sfinţenie, lu­minând pe toţi cu raza Duhu­lui. Deci adunându-ne, iubito­rilor de praznic, după datorie să-i fericim pe dânşii.

Din noroiul patimilor, din furtuna gândurilor, de săgeţile vicleanului şi de orice pornire potrivnică izbăviți, sfinților mucenici, sufletele celor ce laudă naşterea voastră.

Rănile voastre cele muceniceşti împrăştie mireas­mă plină de har şi sângele lor varsă izvoare prin Dumnezeies­cul Duh şi vindecă patimile su­fletești și trupești; pe care, cu vrednicie, să le lăudăm. Amin!