Calendar ortodox 11 ianuarie 2022. Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească femeile care nu pot avea copii şi părinţii ai căror copii au apucat-o pe căi greşite

În această zi, este prăznuit Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Femeile care nu pot avea copii sau cele care urmează să nască este bine ca, în această zi, să se roage acestui sfânt pentru dobândire de prunci şi naştere uşoară. Totodată, părinții ai căror copii au apucat-o pe căi greșite i se pot ruga, azi, acestui sfânt pentru ca aceştia să revină pe calea cea dreaptă.

10 ian. 2022, 14:41
Calendar ortodox 11 ianuarie 2022. Sfântul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostească femeile care nu pot avea copii şi părinţii ai căror copii au apucat-o pe căi greşite

Sărbători religioase 11 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Teodosie del Mare

Greco-catolice: Sf. cuv. Teodosie cel Mare

Romano-catolice: Ss. Honorata, fc.; Teodosie, călug.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Teodosie del Mare

Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trăit în perioada secolelor V-VI, scrie crestinortodox.ro. S-a născut în satul Mogarisos din ținutul Capadociei, în estul Turciei de astăzi. Părinţii lui erau amândoi credincioși și l-au crescut în iubire de Hristos.

Intră de tânăr în monahism, la o mănăstire din Ierusalim. După ce petrece alături de pustnicul Longhin, se retrage într-o peșteră din apropierea Bethleemului. Aici, timp de 50 de ani, se hrăneşte doar cu ierburi sălbatice și legume. Datorită vieții sale, adună în jurul sau mulți ucenici.

Citeşte şi Părintele Vasile Ioana demontează superstiţia potrivit căreia este păcat să te speli într-o zi de sărbătoare

Ridică o mănăstire lângă peștera în care-şi ducea zilele punând, astfel, bazele vieții monahale de obște. Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trecut la cele veșnice în jurul anului 529.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2022. Minunile Sfântului Teodosie cel Mare

Sfântul Teodosie este cunoscut şi ca mare făcător de minuni. Printre minunile săvârşite de acesta se numără şi aceea conform căreia a binecuvântat o femeie ai cărei prunci nu trăiau, iar după binecuvântarea acestuia, copiii i-au trăit sănătoşi. De asemenea, femeile însărcinate îl cinstesc pe Sfântul Teodosie cel Mare pentru a avea naştere uşoară.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2022. Rugăciune pentru fertilitate

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica. Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Citeşte şi EXCLUSIV Părintele Calistrat relatează experienţa tulburătoare trăită în secţia ATI şi demontează fake-news-ul din jurul morţii părintelui Ghelasie/Cum justifică temperamentul vulcanic al Dianei Şoşoacă şi de ce ar vota-o pe Gabriela Firea în fruntea ţării