Calendar ortodox 12 iulie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi

Anual, pe 12 iulie, credincioşii o prăznuiesc pe Sfânta Veronica, mare făcătoare de minuni şi tămăduitoare de boli specific feminine. Rugăciunea către Sf. Veronica te scapă de boală dacă este rostită cu credință.

11 iul. 2023, 16:16
Calendar ortodox 12 iulie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi

Sărbători religioase 12 iulie 2023

Ortodoxe: Sfânta Veronica

Greco-catolice: Sf. m. Proclu și Ilarie

Romano-catolice: Sf. Ioan Gualberto, abate; Fer. David, m.

Calendar ortodox 12 iulie 2023. Cine a fost Sfânta Veronica

Sfânta Veronica s-a născut în localitatea Banias, cunoscută sub denumirea de „Cezareea lui Filip”, în partea nordică a Țării Sfinte, potrivit crestinortodox.ro. Sfânta Veronica suferea de o boală femeiască, iar după 12 ani de suferință a fost tămăduită de Hristos. În semn de mulțumire și slavă adusă lui Dumnezeu, cât și în semn de aducere aminte de binefacerea primită, Sfânta Veronica ar fi turnat o statuie de bronz ce-L reprezenta pe Mântuitor, ținând mâna unei femei îngenunchiate înaintea lui. Sfânta ar fi așezat statuia în fața casei ei, iar la baza acesteia se spune că se afla o plantă ce oferea tămăduire de orice boală.

Sfânta Veronica este femeia care a șters cu o maramă față lui Iisus Hristos, pe când Acesta era dus spre Golgota. Chipul lui Hristos ar fi rămas astfel imprimat pe maramă, care a fost considerată apoi „prima icoană nefăcută de mâna omenească„. După multe nevoințe duhovniceșți, Sfânta Veronica a trecut la cele veşnice.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune de seară pentru ajutor imediat. Face adevărate minuni la vreme de necaz şi întristare

Calendar ortodox 12 iulie 2023. Rugăciune către Sfânta Veronica

Folositoare caldă câștigându-te pe ține, ne rugăm ție, noi, nevrednicii, și că ceea ce ai arătat chipul lui Iisus Hristos, dăruiește-ne să-L vedem și noi, în viață cea veșnică, ca să te cinstim și să-ți cântăm: Bucură-te, Veronica, mironosița lui Hristos!

O, preamilostivă Sfânta Veronica, care te-ai învrednicit de minunea cea nespusă a primirii Sfintei Mahrame, primește acum și această rugăciune ce-ți aducem ție și aprinde întru noi flacăra iubirii de Dumnezeu, Mântuitorul nostru, ca împreună cu tine să ne învrednicim a cânta în Împărăția lui Dumnezeu: Aliluia!

Citeste si Rugăciunea Maicii Tereza pentru îndeplinirea dorinţelor. Secretul fericirii, dezvăluit de sfânta călugăriţă