Calendar ortodox 13 februarie 2024. Sfântul Cuvios Martinian cel care te scapă de ispite. Rugăciunea care te izbăvește de patimi

Anual, pe data de 13 februarie, în Biserica Ortodoxă este cinstit Sfântul Cuvios Martinian, cel care te ajută să reziști și chiar să scapi de ispite.

12 feb. 2024, 18:00
Calendar ortodox 13 februarie 2024. Sfântul Cuvios Martinian cel care te scapă de ispite. Rugăciunea care te izbăvește de patimi

Calendar ortodox 13 februarie 2024. Sfântul Cuvios Martinian cel care te scapă de ispite. Dacă tu sau cineva drag a căzut pradă patimilor de tot felul ori a luat-o pe căi greșite, este recomandat ca în această zi să citești rugăciunea Sfântului Martinian.

Citește și Cea mai puternică rugăciune care te scapă de depresie și problemele în dragoste! Rostește-o și tot răul va dispărea din viața ta

Sărbători religioase 13 februarie 2024

Ortodoxe: Sf. Cuv. Martinian; Sf. Ap. şi Mc. Acvila şi Priscila; Sf. Ier. Evloghie, patriarhul Alexandriei

Sărbători Greco-catolice: Sf. cuv. Martinian

Sărbători Romano-catolice: Sf. Martinian, pustnic

Calendar ortodox 13 februarie 2024. Sfântul Cuvios Martinian cel care te scapă de ispite

Cuviosul Martinian a intrat în viață monahală la vârsta de 18 ani, iar următorii 25 de ani din viaţă şi i-a petrecut într-o peșteră, din apropierea Cezareei Palestinei, în înfrânare și rugăciune, potrivit crestinortodox.ro.

Pentru că şi-a închinat viaţa lui Hristos, Dumnezeu i-a dat darul tămăduirii. A vindecat mulţi oameni prin rugăciune. Diavolul a adus asupra lui numeroase ispite pentru a-l îndepărta de viață sihăstrească. Cel mai mult l-a ispitit însă cu patimă desfrânării.

Odată, Sfântul Martinian a primit în chilie, pe timpul nopţii, o femeie. Aceasta, însă, venise cu gândul de a-l ispiti şi de a le dovedi tuturor că viaţa Sfântului nu este demnă de laudă. Sfântul aproape că-i cedase, dar, în cele din urmă, a fost tras înapoi de la cădere prin dumnezeiescul har. Atunci, Sfântul s-a aruncat într-un foc pe care l-a aprins imediat.

Apoi, s-a retras pe o insulă pustie unde a mai trăit un deceniu. Într-o zi, la el a ajuns o femeie care se salvase dintr-un naufragiu. Dar pentru a nu mai repeta experienţa de prima dată şi a nu se mai lupta cu ispita, i-a lăsat femeii hrana şi adăpostul lui, iar el a fugit înotând până la țărm.

Ultima parte a vieții, și-a petrecut-o pribegind din loc şi a murit la Atena.

Rugăciunea care te izbăvește de patimi

Alegând a petrece în muntele nepătimirii, cuvioase, te-ai dat înclinărilor tale celor către Dumnezeu, ziua şi noaptea, prin postire, preaînţeleptule şi prin înfrânare şi rugăciune.

Luminător al Bisericii te-a arătat Hristos pe tine, mărite ca să luminezi cu faptele bune, părinte, adunările credincioşilor şi să alungi negura sufletelor cea de multe feluri.

Ridicând mâinile Tale cele Dumnezeieşti, cu care ai ţinut pe Ziditorul, Cel Ce S-a Întrupat din bunătate, Preasfântă Fecioară, roagă pe Hristos să ne izbăvească de ispite, să ne ferească de rele și să ne lumineze mințile în luarea deciziilor, noi, cei ce te lăudăm cu dragoste şi strigăm ţie:

Slavă Celui Ce a locuit întru tine; Slavă Celui Ce S-a Născut din tine; Slavă Celui Ce ne-a slobozit pe noi, prin Naşterea ta. Amin!

Citește și Rugăciunea pe care fiii trebuie să o rostească pentru sănătatea părinților! Este extrem de puternică, face adevărate minuni