Calendar ortodox 13 iunie 2021. Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare. Rugăciune pentru ajutor imediat

În această zi, este prăznuită Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare. Dacă ai nevoie de ajutor imediat, rosteşte, azi, o rugăciune către această sfântă.

12 iun. 2021, 13:29
Calendar ortodox 13 iunie 2021. Sfânta Muceniţă Achilina, ocrotitoarea femeilor lipsite de apărare. Rugăciune pentru ajutor imediat

Sărbători religioase 13 iunie 2021

Ortodoxe: Sfânta Muceniţă Achilina

Greco-catolice: DUMINICA 7 DUPĂ PAȘTI (a Rugăciunii lui Isus pentru unitate și a Sf. Părinți de la Niceea). Sf. m. Achilina; Sf. ep. Trifilie; [Sf. Anton de Padova]

Romano-catolice: † DUMINICA a 11-a de peste an, Sf. Anton de Padova

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Cine a fost Sfânta Muceniţă Achilina

Sfânta Muceniţă Achilina s-a născut în Biblos, Palestina, din părinți creștini, potrivit crestinortodox.ro. La vârsta de șapte ani, Sfânta Achilina cunoştea toate tainele credinței creștine, iar la vârsta de 15 ani, a început să le învețe pe fetele de aceeași vârstă credința în Hristos și le îndemna să nu se închine idolilor.

Citeste si Decizia CNCD referitoare la afirmaţiile ÎPS Teodosie despre femei. Instituţia pasează responsabilitatea la BOR

În vremea împăratului Dioclețian (284-305) Sfânta Achilina a fost biciuită, i s-a înfipt o vergea încinsă în foc prin urechi și prin creier, pentru că a refuzat să renunţe la credinţa în Hristos şi să se închine idolilor. În urma acestor suferinţe, îşi dă sufletul în mâinile Domnului, iar trupul sau este aruncat în groapă de gunoaie din afară cetății, spre a fi mâncat de animale.

Noaptea, un înger al Domnului a ridicat-o din moarte. În ziua următoare, la porunca guvernatorului Ulosian, călăii i-au tăiat capul Sfintei Achilina.

Calendar ortodox 13 iunie 2021. Rugăciune către Sfânta Muceniţă Achilina

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Achilina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc și pe Tine căutându-Te mă chinuiesc și împreună mă răstignesc și împreună mă îngrop cu Botezul Tău; și pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; și mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primește-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ție. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuiește sufletele noastre și ajută la împlinirea dorințelor noastre.

Fiind cu adevărat mărită, stai înaintea Mirelui tău Hristos, în ceruri bucurându-te. Pentru aceasta pe cei ce te cinstesc pe pământ cu dreaptă credinţă, măreşte-i cu rugăciunile tale, cinstită şi ţi-i fă părtaşi pe cei ce cântă Domnului, căci cu mărire S-a preaslăvit.

Citeste si Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Luminându-te cu dumnezeiasca lumină a virtuţilor, prealăudată, te-ai împodobit cu diadema pătimitorilor, cinstită şi făcându-te frumoasă întru podoabă cu credinţa, te-ai făcut neîntinată şi nestricată mireasă Stăpânului tuturor.

Pentru aceasta nevoindu-te bine şi ucigând pe cel viclean, te-ai învrednicit de cămările cele cereştiale Mirelui, de Dumnezeu înţelepţită Muceniţă Achilina; roagă-te lui Hristos Dumnezeu, iertare de greşeli să dăruiască celor ce cu credinţă săvârşesc sfântă pomenirea ta.

Amin!