Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

Cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, ne prilejuielte întâlnirea cu unul dintre cei mai mari duhovnici pe care îi are Româna, părintele Constantin Necula. Acesta vorbeşte despre sacrificiul Mântuitorului pentru lume, sacrificiu pe care mulţi dintre oamenii de rând care se pretind credincioşi nu îl pot reproduce nici măcar la scară mică.

02 mai 2021, 13:15
Preotul Constantin Necula ne îndeamnă la mântuire prin sacrificiu: „Să învăţăm din jerfa Mântuitorului. Generaţia actuală stă cam prost cu sacrificiul. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”
Părintele Constantin Necula. Sursa FOTO: Facebook

Preotul Constantin Necula despre sacrificiu. Părintele Necula a explicat, la Aleph News, că sărbătoarea Învierii Domnului este despre renaștere şi despre lumină. Şi că este important să existe o relaţie de reciprocitate între noi şi Divinitate, adică să îi întoarcem Domnului Lumina pe care noi o primim de la El.

Citeste si EXCLUSIV Interviu cu preotul Constantin Necula în Vinerea Mare: M-a marcat că am găsit oameni plecând într-o grabă impresionantă pe lumea cealaltă

Se pare că-i dăm înapoi lui Dumnezeu lumina pe care ne-a dat-o. Este lucrul cel mai important şi aceasta este de fapt, semnificaţia Paştelui: Dumnezeu care vine de la întuneric la lumină şi ne cere să fim lumină. Să ne dăruim unii altora lumină, dar şi Lui, înapoi, cel puţin la fel de multă lumină cât ne-a dat El, ceea ce e imposibil fără El”, explică părintele Necula.

Preotul Constantin Necula despre sacrificiu: „Noi cu sacrificiul stăm cam greu. Până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat”

În acest context, duhovnicul abordează şi subiectul sacrificiului, făcând trimitere către actuala problemă a lumii, pandemia. Acesta spune că Hristos s-a sacrificat pentru oameni şi pentru mântuirea lor, în timp ce oamenii refuză să se sacrifice pentru aproapele lor într-o perioadă grea pentru întreaga planetă, în care sacrificiul ar salva vieţi.

Noi cu sacrificiul, generaţia actuală, stam cam greu, pentru că până şi un elastic după ureche i se pare prea greu de purtat. Dar cred că putem învăța. Putem învăţa din jerfa Mântuitorului, care oricum e ultima şi nu mai poate nimeni să reia vreodată dimensiunea aceea a sacrificiului său”, a adăugat părintele Necula.

Citeste si Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe: merge cu copiii la cumpărături, asigură biberoane şi scutece nou-născuţilor, cumpără case

Părintele Necula, despre restricţii: „E firesc să fie așa pentru siguranță”

Într-un interviu pentru România TV, părintele Necula a declarat că aceste restricţii sunt fireşti pentru vremurile în care ne aflăm.

O credință în Dumnezeu nu e anarhică niciodată. E firesc să fie așa pentru siguranță și pentru a nu atrage sminteala celor care caută numai la măștile noastre. Mi-e teamă că o să ne dăm măștile jos și o să rămână pe fețele multora. Dar e firesc să fie așa, e firesc să vădim și fizic faptele noastre.

De mult este chestia de distranțare, nu e de azi în România și sper să nu facem din asta un subiect mai important decât Învierea, că în anii trecuți făceam din internările pe băutură și sarmale la ATI, în presa. Eu zic să ramână tot Învierea subiect de presă.

Domnul nostru Iisus Hristos care este parte integrată a acestei bucurii de a acea sens inclusiv în moarte. Ce ar fi fost fără nici nu vreau să ma gândesc„, spune iubitul duhovnic.