Calendar ortodox 14 februarie 2024. Sfântul Cuvios Auxentie, mare vindecător. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare trupească şi sufletească

Anual, pe 14 februarie, este prăznuit Sfântul Cuvios Auxentie, mare tămăduitor de suferinţe trupeşti şi sufleteşti. Rugăciunea pentru vindecare către Sfântul Auxentie face adevărate minuni mai ales dacă este rostită în această zi.

13 feb. 2024, 12:08
Calendar ortodox 14 februarie 2024. Sfântul Cuvios Auxentie, mare vindecător. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru vindecare trupească şi sufletească

Sărbători ortodoxe 14 februarie 2024

Ortodoxe: Cuviosul Auxentie

Greco-catolice: Sf. cuv. Auxențiu; [Sf. Chiril și Metodiu – patronii Europei]

Romano-catolice: Ss. Ciril, călug. , şi Metodiu, ep., patroni ai Europei; Valentin

Calendar ortodox 14 februarie 2024. Cine a fost Cuviosul Auxentie

Cuviosul Auxentie a fost nobil la curtea împăratului bizantin Teodosie cel Mic, scrie crestinortodox.ro. Acesta decide să îmbrace haina monahală și se retrage într-o chilie de pe munte, lângă Calcedon. Ca să se apropie de Dumnezeu, alege să se izoleze și se supune la mari nevoințe. Nişte păstori i-au descoperit, însă, ascunzişul şi le-au povestit locuitorilor din satele învecinate despre viața exemplară a sfântului. Astfel, oamenii au început să-l caute, aducând la el bolnavi ca să-i vindece.

Citeste si Rugăciunea pe care fiii trebuie să o rostească pentru sănătatea părinților! Este extrem de puternică, face adevărate minuni

Sfântul Auxentie a vindecat mulți orbi, leproși, ologi și demonizați. Nu a vrut, însă, ca oamenii să-i atribuie minunile pe care le lucra Dumnezeu prin el, de aceea le cerea tuturor celor care îi însoțeau pe bolnavi fie să se roage lui Dumnezeu împreună cu el, fie se ruga deasupra bolnavului rostind cuvintele „Te vindecă pe ține Domnul și Dumnezeul nostru lisus Hristos”.

Sfântul Auxentie s-a mutat la Domnul în anul 470.

Calendar ortodox 14 februarie 2024. Rugăciune către Sfântul Auxentie pentru vindecare trupească şi sufletească

Locuitor pustiului, înger în trup şi de minuni făcător te-ai arătat, purtătorule de Dumnezeu, Părintele nostru Auxentie. Cu postul, cu privegherea şi prin rugăciune primind daruri cereşti, tămăduieşti pe cei bolnavi şi sufletele celor ce aleargă la tine cu credinţă. Slavă Celui Ce ţi-a dat ţie putere; Slavă Celui Ce te-a încununat pe tine; Slavă Celui Ce lucrează prin tine tuturor tămăduiri. Amin!

Citeste si Un reputat neurochirurg trage un semnal de alarmă referitor la pericolul pe care-l reprezintă rețelele sociale: “Sunt un drog cerebral. Soluția este rugăciunea care reface celula nervoasă”