Calendar ortodox 14 martie 2023. Sfântul Benedict din Nursia, înzestrat de Dumnezeu cu darul înainte vederii şi al vindecării. Rugăciunea care face minuni atunci când eşti grav bolnav

În această zi, este prăznuit Sfântul Benedict din Nursia, cel pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu darul înainte vederii, cu darul vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților.

13 mart. 2023, 18:59
Calendar ortodox 14 martie 2023. Sfântul Benedict din Nursia, înzestrat de Dumnezeu cu darul înainte vederii şi al vindecării. Rugăciunea care face minuni atunci când eşti grav bolnav
Sfântul Benedict de Nursia. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 14 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Benedict din Nursia

Greco-catolice: Sf. cuv. Benedict de Nursia, patronul Europei; Sf. pr. m. Alexandru. G 8

Romano-catolice: Sf. Matilda, regină; Fer. Iacob Cusmano, pr.

Calendar ortodox 14 martie 2023. Cine a fost Sfântul Benedict din Nursia

Sfântul Benedict s-a născut în Nursia, o provincie a Italiei, în anul 480 după Hristos, într-o familie foarte înstărită, scrie crestinortodox.ro. Se călugărește și se retrage într-o peşteră unde rămâne timp de trei ani.

Sfântul Benedict din Nursia avea darul previziunii, al vindecărilor, al scoaterii demonilor, al învierii morților; el se înfățișa unor oameni la mari distanțe, altora le apărea în vis. Odată, Sfântul Benedict a avut viziunea unui pahar cu vin otrăvit care îi fusese dat să-l bea. I-a facut deasupra semnul sfintei cruci, iar paharul s-a spart în bucăți.

Citeste si Rugăciunea care te va scăpa de toate relele din viața ta. Rostește-o în fiecare dimineață înainte să pleci la lucru

A întemeiat douăsprezece mănăstiri și în fiecare a așezat câte doisprezece monahi. A întemeiat rânduiala monahală a Benedictinilor.

Cuviosul Benedict a ştiut că va muri cu şase zile înainte să se întâmple. Astfel, a poruncit să i se deschidă groapă, a chemat obștea și, după ce a sfătuit-o, și-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.

Calendar ortodox 14 martie 2023. Rugăciunea care face minuni atunci când eşti grav bolnav

O, Sfinte al lui Dumnezeu şi făcătorule de minuni Benedicte, cine va putea cu adevărat să spună ostenelile tale cele din toată viaţa ta? De aceea mai mult te-ai sârguit de a ascunde isprăvile cele duhovniceşti decât a le arăta. Ai urât slava lumii şi ai fugit de dânsa până ce Dumnezeu a binevoit a te descoperi şi la vreme a te pune în sfeşnicul Bisericii Sale spre folosul monahilor şi al tuturor creştinilor.

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum

Cu multe daruri de la Dumnezeu ai fost împodobit şi ca un soare duhovnicesc în lume ai strălucit. Te-ai arătat desăvârşit în lucrarea tuturor faptelor bune şi prin pilda vieţii, mai mult decât prin vorbe, pe ucenicii tăi la calea mântuirii i-ai povăţuit. Tu, pe Dumnezeu din toată inima L-ai iubit şi, crucea ostenelilor şi a răbdării o ai dus până la sfârşit.

Aceasta înţelegând, noi nevrednicii, despre sfânta ta viaţă şi crezând că mare îndrăzneală ai către Prea Bunul Dumnezeu, venim cu rugăminte către tine, să te rogi, ca prin mila Domnului şi prin sfintele tale rugăciuni, să dobândim milă şi iertare în toată viaţa noastră, în vremea sfârşitului şi în ziua judecăţii de apoi. Amin.