Calendar ortodox 16 ianuarie 2021. Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru. Rugăciunea pe care s-o spui în această zi pentru izbăvire de necazuri

În această zi, prăznuim închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru. Pe parcursul acestei zile, e bine ca acei credincioşi copleşiţi de necazuri să rostească o rugăciune către Sfântul Apostol pentru izbăvirea de toate suferinţele.

15 ian. 2021, 16:03
Calendar ortodox 16 ianuarie 2021. Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru. Rugăciunea pe care s-o spui în această zi pentru izbăvire de necazuri
Calendar ortodox 16 ianuarie 2021: Cinstirea sfântului lanţ al Sfântului Apostol Pavel

Sărbători religioase 16 ianuarie 2021

Ortodoxe: Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru

Greco-catolice: Cinstirea lanțului Sf. Apostol Petru

Romano-catolice: Sf. Marcel I, pp.

Calendar ortodox 16 ianuarie 2021. Închinarea cinstitului lanţ al Sfântului Apostol Petru

Potrivit Faptelor Apostolilor (12, 1-11), în anul 42 d.Hr, regele Irod Agripa a poruncit că Sfântul Apostol Petru să fie întemnițat și legat în lanțuri, scrie crestinortodox.ro. Petru este dezlegat și eliberat de un înger. Lanțul cu care a fost legat Petru tămăduia neputințele și gonea duhurile cele viclene, iar cel ce se atingea de acest lanț se sfinţea.

Citeste si Preotul catolic Francisc Doboș îndeamnă credincioșii să se vaccineze: ”Dumnezeu ne poate salva prin descoperirile științei”

Lanțul a fost păstrat de credincioșii din Ierusalim, trecând de la unii la alții, până când Patriarhul Iuvenalie l-a dat Evdochiei, soția împăratului Teodosie cel Tânăr. Împărăteasa l-a dus la Constantinopol în anul 437 sau 439. De aici, lanțul cu care a fost legat Sfântul Petru ajunge la Eudoxia, soția lui Valentin, împăratul Occidentului.

Lanțul va fi depus într-o biserică ridicată în cinstea Sfântului Apostol Petru. Potrivit tradiției, în acesta biserică au fost aduse și lanțurile cu care a fost bătut Apostolul în vremea împăratului Nero.

Calendar ortodox 16 ianuarie 2021. Troparul închinării cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru

Roma nepărăsind, la noi ai venit prin cinstitele lanțuri care ai purtat, cela ce ai fost decât Apostolii mai întâi pe scaun şezător. Cărora cu credință închinându-ne, ne rugăm: cu ale tale rugăciuni cele către Dumnezeu, dăruiește lumii mare milă.

Citeste si Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Cum au rămas două incoane INTACTE după ce focul a lăsat doar scrum în jur: Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată – FOTO