Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Cum au rămas două incoane INTACTE după ce focul a lăsat doar scrum în jur: Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată – FOTO

Parohia Argel din judeţul Suceava a fost mistuită de flăcări în noaptea de 13 spre 14 ianuarie. Lăcaşul de cult a anunaţat pe Facebook că două icoane au rămas neatinse de foc.

14 ian. 2021, 15:18
Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Cum au rămas două incoane INTACTE după ce focul a lăsat doar scrum în jur: Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată – FOTO

Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Reprezentanţii bisericii spun că parcă Dumnezeu a arătat un semn divin prin acest fapt.

Fenomen miraculos după incendiul care a mistuit o biserică din Suceava. Anunţul făcut de Biserică

„Iată cum Dumnezeu ne uimeşte de fiecare dată. Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de flăcări, au rămas ca semn al ocrotirii lui Dumnezeu. Astfel de semne ne arată că, deşi suntem în mijlocul flăcărilor, puterea lui Dumnezeu ne ocroteşte. Ne punem această întrebare, dacă Dumnezeu nu cruţă sfântul Său locaş, oare noi ce şansă avem?”, a transmis printr-o postare pe Facebook Parohia Argel din judeţul Suceava.

ISU Suceava a transmis că pompierii militari ai subunităţilor din Vicovu de Sus, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Vicovu de Sus, Straja şi Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului izbucnit în satul Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei.

La sosirea echipajelor, ardea generalizat Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil”. De asemenea, flăcările erau propagate şi la clădirea cloptniţei, aflată în imediata apropiere. Incendiul a fost lichidat la ora 0:10.

A ars în totalitate biserica, construită din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărţi, veşminte preoţeşti, elemente de mobilier şi altele).

Au mai ars clădirea clopotniţei, din lemn, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, obiecte de mobilier şi alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum şi camera centralei şi centrala termică din interior.

Iată cum Dumnezeu ne uimește de fiecare dată.
Două Icoane din Sfântul Altar al Bisericii din Brodina de Sus, mistuită de…

Publicată de Parohia Argel pe Joi, 14 ianuarie 2021

Citeşte şi: Incendiu puternic în Suceava. O biserică arde din temelii. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, biserica din Brodina de Sus arde generalizat.


loading...