Calendar ortodox 16 martie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi

Pe 16 martie, este prăznuit Sf Sabin Tămăduitorul. Deşi a fost supus unor chinuri cumplite, Sf Sabin nu s-a lepădat de Hristos. Din acest motiv, a primit de la Dumnezeu darul facerii de minuni.

15 mart. 2023, 16:03
Calendar ortodox 16 martie 2023. Cine îşi serbează onomastica în această zi
Sfântul Sabin Egipteanul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Calendar ortodox 16 martie 2023. În această zi, este bine să rosteşti o scurtă rugăciune pentru ajutor în caz de boală și necazuri.

Sărbători religioase 16 martie 2023

Ortodoxe: Sfântul Sabin Tămăduitorul

Greco-catolice: Sf. m. Sabin Egipteanul

Romano-catolice: Sf. Iulian, m

Calendar ortodox 16 martie 2023. Cine a fost Sfântul Sabin Tămăduitorul

Sfântul Sabin a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305), fiind originar din Ermuopole (Egipt), potrivit crestinortodox.ro. Din cauza persecuțiilor împotriva creștinilor, Sfântul Sabin se va retrage în munți împreună cu alți creștini. Însă un cerşetor pe care Sfântul îl hrănea îl vinde păgânilor. Astfel, Sfântul ajunge înaintea tribunalului împreună cu alți șase creștini. A îndurat torturi de neimaginat: fost străpuns cu unghii de fier, a fost ars, dar cu toate astea a refuzat să se lepede de Hristos. Şi-a găsit sfârşitul fiind înecat în râu.

Calendar ortodox 16 martie 2023. Rugăciunea scurtă a Sfântului Sabin Tămăduitorul pentru ajutor în caz de boală și necazuri

Mucenicul Tău, Doamne, Sabin, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Citeste si Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă

Sfinte Mucenice Sabin, te rugăm ascultă rugăciunea nevrednicilor robi (numele) şi vindecă-ne pe noi, pe cei din familiile noastre şi pe toţi suferinzii din lumea asta bolnavă, de bolile grele, de bolile ştiute şi neştiute de noi.

Fie ca toţi creştinii să Te preamărească şi să Te preacinstească pe Tine, iar noi să avem tot ajutorul cel bun, sfânt şi ceresc.

Îţi mulţumim Mucenice pentru vindecare, pentru tot ajutorul Tău, pentru mijlocirea Ta la Preabunul Dumnezeu, că Tu eşti scară la Cerul Sfânt, pentru rugăciunile noastre şi ajutor nemijlocit în cererile noastre cele îndreptăţite. Amin!

Citeste si Cea mai puternica rugaciune pentru dezlegare de farmece. Cand se rosteste si cum