Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă

În 2023, Postul Paştelui cuprinde perioada 27 februarie-15 aprilie. Pe parcursul celor 40 de zile, credicioşilor le este recomandat să se abţină nu doar de la bucate de origine animală, dar şi de la plăceri trupeşti şi de la clevetire.

03 mart. 2023, 23:41
Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui. Rostită în fiecare dimineaţă, te scapă de necazuri şi ţine relele la distanţă

Postul este o perioadă optimă pentru curăţarea sufletului şi a minţii. În acest scop, pe lângă renunţarea la cele de mai sus, ajută mult mersul la biserică, dar şi rugăciunea, indiferent că aceasta este spusă într-un lăcaş de cult, în casă sau pe stradă.

Importanța rugăciunii în viața noastră este legată de beneficiile asupra sănătății noastre fizice și emoționale.

Lucrarea rugăciunii trebuie să fie pe primul loc în viaţa creştinului. Ea este suflarea duhului. Rugăciunea curată se află la capătul unui efort constant de curăţire personală. Ea este încoronarea unor eforturi îndelungate de purificare de patimi şi de gânduri, care dau omului echilibrul şi succesul într-o lume caracterizată de o profundă criză moral-spirituală, intensificarea rugăciunii fiind antidotul „însănătoşirii“ sufleteşti a oamenilor de astăzi”, spunea părintele Cosmin Santi în ziarullumina.ro.

Rugăciunea care se citeşte în Postul Paştelui

În perioada postului, este bine să rostești această rugăciune făcătoare de minuni. Se spune că te scapă de necazuri și te fereşte de cele rele. Rugăciunea trebuie înălţată către Sfântul Efrem Sirul şi trebuie spusă în fiecare dimineaţă pe parcursul postului.

Citeste si Alimente pe care să le eviți în Postul Paștelui. Sunt foarte nesănătoase și îți pot face mai mult rău

Găseşte un loc în care să te retragi, să fii doar tu cu gândurile şi trăirile tale și rosteşte această rugăciune care te întăreşte în timpul postului. Ideal ar fi să ai la îndemână şi o icoană de-a Sfântului Efrem Sirul, în faţa căreia să ardă o lumânare.

Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului! (se face metanie), Dumnezeule, curățește-mă pe mine păcătosul! (se face metanie), Cel ce m-ai zidit, Dumnezeule, miluiește-mă! (se face metanie), Fără de număr ți-am greșit, Doamne, iartă-mă! (se face metanie). 

Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei dăruiește-l mie, robului Tău. Așa, Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin”.

Citeste si Postul Paștelui 2023. Legumele și fructele, mai scumpe decât ceafa de porc. Cât costă un kilogram de urzici