Calendar ortodox 16 noiembrie 2022. Sărbătoare mare: Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, ocrotitorul oamenilor nevoiaşi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru spor

Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, unul dintre cei 12 apostoli ai Mântuitorului şi autorul primei Evanghelii, este prăznuit anual pe 16 noiembrie. Apostolul Matei este considerat ocrotitorul oamenilor săraci, de aceea, dacă te confrunţi cu probleme financiare, roagă-i-te în această zi, iar rugăciunea nu va rămâne fără răspuns.

15 nov. 2022, 16:38
Calendar ortodox 16 noiembrie 2022. Sărbătoare mare: Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei, ocrotitorul oamenilor nevoiaşi. Rugăciune făcătoare de minuni pentru spor

Sărbători religioase 16 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sf. Apostol şi Evanghelist Matei

Greco-catolice: Sf. ap. și ev. Matei. Începe Postului Crăciunului. Post

Romano-catolice: Ss. Margareta a Scoţiei, regină *; Gertruda, fc.

Calendar ortodox 16 noiembrie 2022. Cine a fost Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei

Înainte de a ajunge Apostol, Matei a fost vameș și a purtat numele Levi, scrie crestinortodox.ro. Sfântul Apostol Matei face trecerea de la Vechiul Testament la Noul Testament şi din acest motiv Sfinții Părinți au hotărât ca Evanghelia scrisă de el să fie prima, cel mai aproape de Vechiul Testament. Evanghelia sa îi are în vedere pe iudei și pe păgâni, fiind, astfel, o Evanghelie de convertire a popoarelor la credință. Iudeilor le descoperă că Iisus este Mesia, iar păgânilor le vestește că mântuirea este posibilă doar prin Hristos.

Evanghelia după Matei este citită în Biserica timp de șaptesprezece duminici după Duminică Rusaliilor și în duminicile în care se lasă sec de carne și de brânză. Sfântul Apostol Matei ar fi murit ca martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni.

Citeste si Postul Crăciunului 2022. Mihaela Bilic a inventariat greşelile de alimentaţie din post. Nimeni nu rezistă la punctul 3!

Calendar ortodox 16 noiembrie 2022. Rugăciune pentru spor către Sf Apostol Matei

Sfinte Apostol si Evanghelist Matei, te chem cu trupul meu, cu sufletul meu cu spiritul meu. Ridica de pe umerii mei povara saraciei si da-mi drum drept si lumina. Arata-mi calea, solutia, oamenii si locurile in care pot beneficia de toate informatiile necesare pentru a ma elibera de aceasta situatie. Adu-i in preajma mea pe cei ce ma pot ajuta si deschide-mi ochii a ii pot recunoaste!

Citeste si Ce mâncăm în postul Crăciunului ca să nu ne îngrăşăm. Greşeala pe care o fac toţi românii: „Mulţi îşi pun sănătatea în pericol”