Calendar ortodox 17 noiembrie 2022. Sfântul Grigorie Taumaturgul, mare făcător de minuni. Rugăciunea care se spune atunci când necazurile te copleşesc

Sfântul Grigorie Taumaturgul, mare făcător de minuni şi grabnic ajutător, este prăznuit anual pe 17 noiembrie. Dacă te confrunţi cu necazuri cărora nu le mai dai de cap, rosteşte, azi, cu credinţă rugăciunea scurtă către Sfântul Grigorie, iar problemele tale îşi vor găsi rezolvarea curând.

16 nov. 2022, 16:58
Calendar ortodox 17 noiembrie 2022. Sfântul Grigorie Taumaturgul, mare făcător de minuni. Rugăciunea care se spune atunci când necazurile te copleşesc

Sărbători religioase 17 noiembrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Grigorie Taumaturgul

Greco-catolice: Sf. ep. Grigore Taumaturgul

Romano-catolice: Ss. Elisabeta a Ungariei, călug.; Florin, pr.

Calendar ortodox 17 noiembrie 2022. Cine a fost Sfântul Grigorie Taumaturgul

Sfântul Grigorie Taumaturgul s-a născut într-o familie păgână din Nicsar (în Turcia de azi), scrie crestinortodox.ro. A trăit în vremea împăratului Aurelian (270-275). Mai târziu, se convertește la creștinism, iar la botez își schimbă numele din Teodor în Grigorie. Este hirotonit episcop al Neocezareei Pontului. Luptă împotriva ereziilor din vremea sa. Datorită viețuirii sale neprihănite, Dumnezeu l-a înzestrat cu darul facerii de minuni. Din acest motiv, a primit numele de Taumaturgul (făcătorul de minuni).

După ce a fost hirotonit episcop a convertit la creștinism pe toți locuitorii din Neocezareea. Până la acel moment, în Neocezareea existau doar 17 creştini. Pe patul de moarte, a rostit următoarele cuvinte: „Slavă lui Dumnezeu că numai 17 creștini am aflat când am venit aici episcop, iar acum, când merg la Domnul, atâția necredincioși rămân, câți credincioși am aflat întâi!“.

Citeste si Rugăciune puternică către Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Te va proteja de toate relele

Calendar ortodox 17 noiembrie 2022. Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfântul Grigorie Taumaturgul

Arată întru mine, Părinte Grigorie şi acum luminat lucrarea cea Dumnezeiască a minunilor, scăpându-mă din adâncul greşelilor mele, fericite şi cu strălucirea ta luminează-mă, ca după vrednicie să te laud.

Ca un sârguitor şi înţelegător şi înţelept, ai ales mai bine cinstea sufletului, decât desfătările trupului, fericite, culegând cu iubire de osteneală dogmele înţelepciunii, prin care acela se hrăneşte, apropiindu-se de Dumnezeu, Sfinte Grigorie. Văzând şarpele cel cumplit, Sfinte Grigorie, că ai soră curăţia ca pe un ajutor bun, a întărâtat asupra ta pe zavistnici, pe care i-ai ruşinat, părinte, cu îndelungă răbdare, vindecând pe femeia care era cuprinsă de patimi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor