Calendar ortodox 17 octombrie 2022. Sfântul Proroc Osea, ocrotitorul celor rătăciţi. Rugăciune puternică pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor care s-au depărtat de la Dreapta Credinţă

Sfântul Proroc Osea, pe care Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe 17 octombrie, este considerat ocrotitorul celor rătăciţi, a celor depărtaţi de la Dreapta Credinţă. În această zi, este bine să spui rugăciunea către acest mare sfânt pentru ca cei rătăciţi să se întoarcă pe calea cea dreaptă.

16 oct. 2022, 16:12
Calendar ortodox 17 octombrie 2022. Sfântul Proroc Osea, ocrotitorul celor rătăciţi. Rugăciune puternică pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor care s-au depărtat de la Dreapta Credinţă

Sărbători religioase 17 octombrie 2022

Ortodoxe: Sfântul Proroc Osea

Greco-catolice: Sf. pf. Osea; Sf. cuv. m. Andrei din Creta

Romano-catolice: Ss. Ignaţiu din Antiohia, ep. m.; Osea, profet

Calendar ortodox 17 octombrie 2022. Cine a fost Sfântul Proroc Osea

Numele Sfântului Proroc Osea înseamnă în ebraică „Dumnezeu mântuiește”. Acesta a fost un profet al Vechiului Testament care prin propria sa viață a reușit să transmită mânia și întristarea lui Dumnezeu față de greșelile poporului ales.

El a prorocit cu opt sute de ani înainte de Nașterea lui Hristos, într-o vreme în care evreii din Samaria erau luaţi în robie de către asirieni, potrivit crestinortodox.ro. El a certat poporul din Israel și pe Iuda pentru că se închinau idolilor. A vestit pieirea Samariei și a lui Israel din cauza păcatelor. A prorocit, totodată, sfârșitul și desființarea jertfelor Vechiului Testament.

Este primul proroc care prezintă legământul dintre Dumnezeu și poporul Său ca pe legătura de dragoste dintre bărbat și femeie. Sfântul Proroc Osea a trecut la cele veșnice la adânci bătrâneți.

Citeste si Cum îţi alegi sfântul protector al casei. Părintele Calistrat Chifan îţi spune de ce trebuie să ţii cont

Calendar ortodox 17 octombrie 2022. Rugăciune către Sfântul Proroc Osea

A proorocului Tău Osea po­menire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre. Lui Dumnezeu Celui Ce a ajutat în Egipt lui Moise şi printr-însul pe Faraon cu toată oastea l-a înecat, cântare de biruinţă să-I cântăm, că S-a preamărit. Ca un grăitor de Dumnezeu cu adevărat, o, Prorocule Osea, stând înaintea Dătătoru­lui de viaţă, roagă-te neîncetat să izbăvească de primejdii pe toţi cei ce te laudă cu credinţă.

Curăţind vederea sufletului tău de întinare, te-ai învredni­cit a vedea şi a spune mai îna­inte foarte bine, fără minciună şi luminat, cele viitoare care erau să se împlinească. Izvorul cunoştinţei celei mai dinainte, înţelepciunea lui Dum­nezeu, a arătat pe grăitorul de Dumnezeu Osea, râu de prorocie, care izvorăşte tuturor Dumnezeieştile învăţături.

Pe Hristos, Cel Ce S-a arătat pentru noi din Fecioară, L-a chemat de faţă Tatăl din Egipt, precum a spus de demult Osea văzătorul de Dumnezeu. Slavă Tatălui şi Fiului Şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin

Citeste si Ce îi sfătuieşte părintele Calistrat pe cei care nu se pot lăsa de fumat. A funcţionat la mulţi oameni: „Eu i-am dat unui băiat un canon”