Calendar ortodox 18 aprilie 2021. Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul. Rugăciune puternică la vreme de mare necaz

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul. În ziua Sfântului Cuvios Ioan e bine să rosteşti rugăciunea la vreme de necaz, dacă te afli într-o astfel de perioadă.

17 apr. 2021, 17:22
Calendar ortodox 18 aprilie 2021. Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul. Rugăciune puternică la vreme de mare necaz
Sfântul Cuvios Ioan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul. FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 18 aprilie 2021

Ortodoxe: Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul

Greco-catolice: DUMINICA 5 DIN POST (a Sf. cuv. Maria Egipteanca). Sf. cuv. Ioan

Romano-catolice: † DUMINICA a 3-a a Paştelui, Sf. Atanasia din Egina

Calendar ortodox 18 aprilie 2021. Cine a fost Sfântul Cuvios loan, ucenicul Sfântului Grigorie Decapolitul

Cuviosul Ioan încă de tânăr a urmat calea monahală fiind ucenic al Sfântului Grigorie Decapolitul, potrivit crestinortodox.ro. În timpul iconoclasmului, aceștia umblând prin cetate, îi întăreau pe creștini în dreapta credință, pentru a nu cădea în erezie. Din acest motiv, împăratul Leon Armeanul i-a supus la numeroase torturi.

Citeste si Vopseaua de ouă pentru Paşte, pericol pentru sănătatea oamenilor. Are mai multe chimicale decât în anii trecuţi. STUDIU ANPC

După moartea Sfântului Grigorie Decapolitul, Cuviosul Ioan a devenit stareț al Mănăstirii Decapole din Constantinopol. După mutarea la Domnul a Sfântului Grigorie, Cuviosul Ioan a rămas în Constantinopol şi a continuat să se nevoiască în ostenelile cele obişnuite şi în mărturisirea dreptei credinţe, nu numai pentru mântuirea sa, ci şi pentru a celorlalţi, punându-şi viaţa în primejdie, ca un adevărat mărturisitor al credinţei creştine. Din îndemnul inimii, Sfântul Ioan a mers la Sfintele Locuri să se închine, statornicindu-se o vreme în lavra Sfântului Hariton.

Sfântul Cuvios Ioan s-a mutat la Domnul în anul 820. A fost îngropat cu mare cinste lângă mormântul Sfântului Grigorie.

Calendar ortodox 18 aprilie 2021. Rugăciune către Sfântul Cuvios Ioan, la vreme de mare necaz

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat puștiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, Ioan, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si Preot sucevean, la căpătâiul bolnavilor de Covid din spital: „Patru genţi port în mașină – geantă Covid, geanta non-Covid pentru cronici, pentru maternitate și pentru ceilalți bolnavi”