Calendar ortodox 18 mai 2022. Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Rugăciune făcătoare de minuni pentru ocrotirea familiei şi pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi

Anual, pe data de 18 mai, este prăznuit Sfântul Mucenic Teodot, considerat protectorul familiei. În această zi, este bine să spui rugăciunea pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi. Rugăciunea este mai puternică dacă este rostită în ziua praznicului şi face adevărate minuni.

17 mai 2022, 15:36
Calendar ortodox 18 mai 2022. Sfântul Mucenic Teodot, protectorul familiei. Rugăciune făcătoare de minuni pentru ocrotirea familiei şi pentru aducerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi
Calendar ortodox 18 mai 2021. Sfântul Mucenic Teodot

Sărbători religioase 18 mai 2022

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Teodot

Greco-catolice: Sf. Petru, Dionisie, Cristina, Andrei, Pavel, Benedim, Paulin și Heraclie

Romano-catolice: Sf. Ioan I, pp. m.

Calendar ortodox 18 mai 2022. Cine a fost Sfântul Mucenic Teodot

Sfântul Teodot a trăit în timpul domniei împăratului Dioclețian. Fiind hangiu, îi adăpostea la han pe creștinii prigoniți, potrivit crestinortodox.ro. Teodot îi ajuta în secret cu toate cele necesare pe creștinii care scăpaseră de persecuții. Iar trupurile creștinilor omorâți le strângea și le îngropa.

În acea vreme, șapte fecioare au fost torturate pentru credința lor în Hristos, iar în cele din urmă înecate într-un lac. Una dintre ele, Sfânta Tecusa, i s-a arătat în vis lui Teodot și i-a cerut să scoată trupurile lor din lac și să le îngroape.

Citeste si Când trebuie și când nu să ne închinăm la icoanele din Biserică. Părintele Cleopa: „E păcat mare!”

În urma acestui vis, Teodot a ieșit împreună cu un credincios să împlinească dorința muceniţei. Conduși de un înger al Domnului, el a reușit să găsească trupurile fecioarelor și le-a îngropat creştineşte. Dar cel care-l însoţea pe Teodot l-a trădat, în cele din urmă, pârându-l judecătorului. Drept pedeapsă pentru credinţa sa în Hristos, Teodot a fost supus la mai multe chinuri, iar în cele din urmă i s-a tăiat capul.

Calendar ortodox 18 mai 2022. Rugăciune pentru protejarea familiei şi pentru întoarcerea pe calea cea dreaptă a celor rătăciţi

Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor Apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge, Sfinţite Mucenice Teodot, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre și să ne ajute să ne împlinim și cele mai imposibile dorințe.

Năzuinţele tale, mucenice, le-ai îndreptat către Dumnezeu, ale Cărui Porunci păzindu-le te-ai făcut ierarh şi cu sângele mu­ceniciei, cu adevărat ai strălucit.

Citeste si Părintele Arsenie Boca, despre cele trei cauze nebănuite care ne îmbolnăvesc trupul. „Boala apare întâi în psihic”

Duhul Sfânt sălăşluindu-Se în inima ta cea înţeleaptă, din pruncie te-ai arătat drept, plin de milă şi blând, Dumnezeiescule ierarh, Sfinţite Mucenice Teodot.

Astăzi Biserica prăznuieşte cu credinţă pomenirea ta cea preasfinţită şi mutarea ta către Iubitorul de oameni; şi bucurându-se, îţi împleteşte ţie cu­nuni Dumnezeieşti de laude.

Câştigându-te pe tine ca pe o stea plină de lumină străluci­toare, cu Razele Cele Luminoase ale Dumnezeieştilor doriri şi cu luminile cele curate ale minu­nilor tale ne luminăm, de Dumnezeu grăitorule, Sfinte Mucenice Teodot. Amin!