Părintele Arsenie Boca, despre cele trei cauze nebănuite care ne îmbolnăvesc trupul. „Boala apare întâi în psihic”

Arsenie Boca, supranumit "Sfântul Ardealului", este considerat ca fiind un mare duhovnic al românilor, precum şi un preot cu har şi viziune.

02 apr. 2022, 21:56
Părintele Arsenie Boca, despre cele trei cauze nebănuite care ne îmbolnăvesc trupul. „Boala apare întâi în psihic”

În predicile sale, părintele Arsenie Boca vorbea despre cauzele pentru care se îmbolnăveşte trupul şi explica ce trebuie să facă oamenii pentru a evita astfel de probleme.

„Dumnezeu a pedepsit până şi cu lepră. Deci lepra şi orice lepră, urmărite la obârşiile ei, arată că păcatul sufletului atrage după sine pedeapsa trupului, dar îi aduce sufletului smerenia, sănătatea minţii.

Boala apare întâi în psihic. Aceasta este o propoziţie a medicinii moderne. Scriptura vedem că întregeşte cu lămuriri ceea ce spune medicina. Este o retragere a lui Dumnezeu din susţinerea sănătăţii omului. Poate chiar o izgonire a Lui.

Cei bolnavi să ţină regimul bolii în loc de post.

La boli grave aleargă la cel mai bun doctor.

Din trei pricini se îmbolnăveşte trupul:

– de otrăvuri din lipsa postului. Carnea este o otravă şi se mistuie tot cu ajutorul unei otrăvi care este fierea.

– din naştere, pentru că fie mama sau tata nu a fost treaz când s-a zămislit copilul. Fugiţi de bărbaţi când sunt ameţiţi de băutură, ca de foc.

– din desfrânare, pentru că trec măsura cuvenită şi începe să-i doară spatele, spinarea, şalele, slăbesc nervii, devin iuţi şi nerăbdători. Toate acestea, pentru că nu şi-au înfrânat poftele (puterile). Este tocmai ca bogatul care sărăceşte. Aşa şi trupul care şi-a mâncat toată vlaga.”, spune Arsenie Boca, conform Ortodoxia.

Citeşte şi: Singura înregistrare cu Arsenie Boca a fost făcută publică. Mesajul cutremurător lăsat de renumitul preot înainte să moară!

Părintele Arsenie Boca a descris sfârşitul lumii. „Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele”

Preotesele Paraschiva Anghel şi Lucretia Urea au mărturisit c-ar fi participat la o discuţie pe care Arsenie Boca ar fi avut-o cu o femeie venită din Capitala. „Sfântul Ardealului” a descris sfârșitul lumii.

„I-a spus acesteia că pe Bucureşti s-a ouat de două ori, referindu-se la bombardamente, iar când se va oua a treia oară, Bucureştiul va fi şters de pe faţa pământului, deoarece acolo forfotesc păcatele”, a spus una dintre preotese.

Citeşte şi: Cum se face cozonacul lui Arsenie Boca. Reţeta datează din 1865

Acestea spun că Arsenie Boca le dezvăluia cum va arăta sfârşitul lumii.

„Într-o parte de lume vor fi războaie, în altă parte cutremure, în alta înecări, vor fi accidente peste accidente, vor fi boli necunoscute şi fără leac”. Preotesele povesteau că marele duhovcnic al românilor le spunea acest lucru în primii ani ai regimului comunist.

Arsenie Boca, profeţie terifiantă: „Se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om”

„Toate aceste semne ni le-a proorocit părintele Arsenie prin anii 1945 – 1946 şi ne-a tălmăcit din Biblie de la Apocalipsă, că se va ridica de la răsărit un popor fără cruce, va bântui casele oamenilor, le va dărâma, le va nimici, se va călca om pe om, se va mânca din carne de om şi se va bea sânge de om. Cine va rămâne din războiul ăsta va fi ales ca grâul din pleavă”, spun autorii cărţii „Alte mărturii despre Părintele Arsenie Boca”.