Calendar ortodox 18 noiembrie 2021. Sfântul Mucenic Platon, mare făcător de minuni, te ajută să iei cele mai bune decizii în situaţii dificile

În această zi, este prăznuit Sfântul Mucenic Platon, cel care a îndurat chinuri cumplite pentru că a refuzat să renunțe la credința în Hristos și să se închine idolilor.

17 nov. 2021, 10:43
Calendar ortodox 18 noiembrie 2021. Sfântul Mucenic Platon, mare făcător de minuni, te ajută să iei cele mai bune decizii în situaţii dificile

Rugăciunea înălțată către acest sfânt te ajuți să capeți înţelepciunea de a lua cele mai bune decizii în situaţii dificile.

Sărbători religioase 18 noiembrie 2021

Ortodoxe: Sfântul Mucenic Platon

Greco-catolice: Sf. m. Platon și Roman

Romano-catolice: Sfinţirea Bazilicilor „Sf. Petru” şi „Sf. Paul”; Fer. Carolina Kozka, fc. m.

Calendar ortodox 18 noiembrie 2021. Cine a fost Sfântul Mucenic Platon

Sfântul Mucenic Platon s-a născut în Galatia, din cetatea Anghira, scrie crestinortodox.ro. Pentru că a refuzat să se închine idolilor, a fost supus multor chinuri din porunca guvernatorului Agripin: i s-au pus pe piept bucăți de fier încins, trupul său a fost aruncat în foc, smoală, untdelemn încins etc.

După multe pătimiri, guvernatorul îl sfătuiește să se închine idolilor și să scape de moarte. Dar sfântul a refuzat cu fermitate, motiv pentru care a fost lăsat optsprezece zile fără mâncare și fără apă, după care i s-a tăiat capul.

Citeste si ÎPS Teodosie reacţionează după anunţul potrivit căruia certificatul verde ar putea deveni obligatoriu în Biserică: „Este o exagerare. Biserica are autonomie”

Calendar ortodox 18 noiembrie 2021. Rugăciune către Sfântul Mucenic Platon

Mucenicii Tăi, Doamne, întru nevoințele lor, cununile nestricăciunii au dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru. Ca având tăria Ta, pe chinuitori au învins; zdrobit-au și ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lor, mântuiește sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Sfânta pomenirea ta lumea veselește, chemând pe toți în preacinstita biserica ta, unde acum cu bucurie adunându-ne, cântăm cu cântări și cu lumânări. Pentru aceasta, Sfinte Platon, strigăm: izbăvește de vrăjmași pe poporul tău, sfinte.

Citeste si Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia, îndemn către credincioşi să respecte recomandările medicilor: „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci și pe el Domnul l-a făcut”