Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia, îndemn către credincioşi să respecte recomandările medicilor: „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci și pe el Domnul l-a făcut”

După ÎPS Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a venit rândul unui alt înalt ierarh să îndemne credincioşii la respectarea recomandărilor medicale. Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia le-a transmis românilor să aibă încredere în medici şi să-i contacteze la primele semne de boală.

16 nov. 2021, 01:14
Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia, îndemn către credincioşi să respecte recomandările medicilor: „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci și pe el Domnul l-a făcut”

Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia le-a reamintit credincioşilor, în aceste vremuri de „grea încercare„, îndemnul Sfintei Scripturi potrivit căruia „Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut„. ÎPS Irineu a adăugat că „de la Cel Preaînalt vine tămăduirea„.

Ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical, când ritmul galopant al pandemiei răpeşte din mijlocul nostru multe suflete dragi, noi, creştinii, suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea pentru însănătoşirea celor bolnavi şi pentru medicii care se ostenesc intens pentru alinarea suferinţei lor. Totodată, trebuie să sporim grija faţă de noi înşine şi faţă de semenii noştri, bizuindu-ne pe puterea lui Dumnezeu, Cel Ce poate face cu mult mai mult decât tot ceea ce noi cerem sau gândim.

Citeste si ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, îndemn la vaccinare: „Haideți să biruim cu Dumnezeu, cu sfatul medicului și cu mai multă grijă la noi înșine”

În acest context dominat de incertitudine, este nevoie să ne alăturăm eforturilor depuse de autorităţile competente în campania de prevenire a răspândirii virusului COVID-19„, a afirmat Arhiepiscopul Irineu, într-o circulară trimisă tuturor bisericilor din judeţele Alba şi Mureş.

Arhiepiscopul Irineu de Alba Iulia le cere credincioşilor să aibă încredere în medici

Arhiepiscopul le-a transmis acestora ca, la primele semne de boală, să se adreseze cu încredere personalului medical.

Infecţia cu noul coronavirus poate fi uşor confundată cu gripa sezonieră, având în vedere faptul că cele mai frecvente simptome sunt: febra, tusea uscată şi oboseala. În cazul suspicionării unei infecţii se impune să apelăm la medicul de familie, care ne poate ajuta, coordona şi oferi sfaturi avizate în ceea ce priveşte paşii de urmat pentru însănătoşirea noastră. În absenţa medicului de familie, putem lua legătura cu Direcţia de Sănătate Publică locală.

Este important acest lucru deoarece simptomatologia acestei boli ucigătoare are şi alte diverse forme, cum ar fi: congestia nazală, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, pierderea gustului şi a mirosului, erupţiile cutanate sau înroşirea degetelor de la mâini şi de la picioare„, a explicat înalta faţă bisericească.

Citeste si ÎPS Casian Crăciun susține vaccinarea: „Cine crede că Dumnezeu lasă pe cineva să moară de la vaccin se înșală amarnic. Medicii știu mai bine, ei nu se vaccinează cu moarte”

ÎPS Irineu a îndemnat credincioşii ca, atunci când prezintă unele dintre simptomele enumerate mai sus, să-şi facă testul RT-PCR pentru a afla dacă afecţiunea este gripă sezonieră sau COVID-19. Arhiepiscopul a precizat, totodată, că acest tip de test evidenţiază virusul chiar şi la persoane asimptomatice. El a mai menţionat că toţi pacienţii testaţi pozitiv vor fi monitorizaţi de medicul de familie sau, în cazul formelor mai complexe, de medicii specialişti din spitale.

În aceste vremuri de grea încercare, este potrivit să ne reamintim îndemnul Sfintei Scripturi: ‘Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut’, şi, totodată, să fim conştienţi că ‘de la Cel Preaînalt vine tămăduirea’ (cf. Sirah 38, 1-2). Asumându-ne deplină responsabilitate, să depunem toate eforturile pentru protejarea vieţii şi sănătăţii noastre şi a celor din jur, respectând sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară„, a mai spus arhiepiscopul Irineu, potrivit Agerpres.