Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul. Scurtă rugăciune care te scoate din orice necaz

În Miercurea Luminată, este prăznuit Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul, mult iubit de Dumnezeu pentru nevoințele sale. Azi este bine să rostești o scurtă rugăciune făcătoare de minuni mai ales dacă te confrunți cu probleme a căror rezolvare nu o găsești.

18 apr. 2023, 16:11
Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul. Scurtă rugăciune care te scoate din orice necaz
Calendar ortodox 19 aprilie 2021. Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul. Sursa FOTO: doxologia.ro

Sărbători religioase 19 aprilie 2023

Ortodoxe: Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul

Greco-catolice: Sf. pr. m. Pafnutie; Sf. cuv. Ioan Paleolavritul

Romano-catolice: Sf. Leon al IX-lea, pp.

Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Cine a fost Sfântul Cuvios Ioan Paleolavritul

Sfântul Cuvios Ioan a fost monah în Lavra Veche a lui Hariton cel Mare din Palestina, numită și Peșterile cele Vechi, scrie crestinortodox.ro. În acest loc s-a nevoit îndelung, petrecând în rugăciune și priveghere și cugetând pururea la ceasul morții. Tot aici s-a învrednicit de harul preoției.

Cuviosul Ioan a trecut la cele veșnice în secolul al 8-lea. Deoarece s-a nevoit cea mai mare parte a vieții sale în acea peșteră veche, slujind în biserică, a fost numit și Paleolavritul sau „al peșterii celei vechi”.

Citeste si Sfatul unui celebru preot pentru perioada Paștelui. Cum facem să ajungem în grațiile Domnului: „Ajutorul de la Dumnezeu are nevoie de implicarea mea”

Calendar ortodox 19 aprilie 2023. Rugăciunea care te scoate din orice necaz

Preacuvioase Părinte Ioane, rugătorule al Domnului Hristos, cu credință ne apropiem de tine. Și te rugăm să ne ajuți să înțelegem căile Domnului și să ne ocrotești cu rugăciunile tale.

Tu, care ai petrecut viața ta în pustiu, în rugăciune și smerenie, ajută-ne să fim mai buni și să urmăm exemplul tău de sfințenie. Roagă-te pentru noi și pentru nevoile noastre, iar noi îți vom mulțumi și te vom lăuda în vecii vecilor. Amin

Citeste si Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie