Sfatul unui celebru preot pentru perioada Paștelui. Cum facem să ajungem în grațiile Domnului: „Ajutorul de la Dumnezeu are nevoie de implicarea mea”

Perioada sărbătorilor de Paște este un prilej perfect pentru a ne autoanaliza, pentru a găsi în suflet dragostea pentru Dumnezeu și pentru a ne curăța sufletul de suferință și de păcate. Un cunoscut preot catolic, Francisc Doboș, a împărtășit cu noi secretul pentru o bună comunicare cu Dumnezeu.

16 apr. 2023, 21:42
Sfatul unui celebru preot pentru perioada Paștelui. Cum facem să ajungem în grațiile Domnului: „Ajutorul de la Dumnezeu are nevoie de implicarea mea”

În cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, celebrul preot catolic, Francisc Doboș, a explicat care este motivul pentru care Dumnezeu are nevoie și de implicarea omului, accentuând faptul că ar trebui să „dăm follow” Divinității.

Citește și: Mitropolia Olteniei a stabilit un plafon maxim pentru taxele de înmormântare, botez și nuntă! Câţi bani trebuie să dai la preot dacă ai un astfel de eveniment în familie

Părintele, paroh al Bisericii Romano Catolice Sacré-Cœur din București, este una dintre cele mai cunoscute figrui ale bisericii catolice din România. Acesta este recunoscut pentru faptul că este extrem de modern și „cool” reușind să transforme orice învățătură în ceva pe înțelesul tuturor. Părintele Francisc Doboș are un arsenal de „vorbe de duh”, cu care poate impresiona chiar și persoanele aparent dezinteresate.

Bărbatul a vorbti despre copilărie, despre ceea ce credea despre preoție și cum a ajuns să ia decizia de a o luat pe drumul lui Dumnezeu, până la urmă.

„În copilărie, mi se părea plictisitor să fii preot. Probabil, vedeam anumiți preoți și-mi spuneam: „Eu nu vreau să fiu așa!”. Voiam să fac arte marțiale, sport de performanță, dar iată că fac un altfel de sport, de performanță spirituală a inimii”, a explicat preotul.

Francisc Doboș, preotul catolic, este fluent în cinci limbi străine și are opinii și principii foarte clare, în special vizavi de îndemnul „Doamne ajută!”.

„Nu trebuie să-i deleg lui Dumnezeu rezolvarea situației mele. Și uit că mi-a dat ochi ca să văd, mâini ca să ajut, picioare care să meargă pe un drum corect în viață. Inventasem expresia, sau poate am preluat-o: «Doamne ajută-te!». Ajutorul de la Dumnezeu are nevoie de implicarea mea. El mă pune acolo, prezență a Lui, pentru viața altora oameni. Cele mai puternice cuvinte? Clișeul: «Te iubesc». Apoi «Te rog» și «Iartă-mă!», spuse și lui Dumnezeu, și celor cărora le-am greșit”, a comentat preotul.

Ce părere are celebrul preot catolic despre tehnologie

Cu toate că tehnologia și teologia nu par a avea prea multe puncte comune, preotul a mărturisit că este fanul tehnologiei.

„O pot folosi spre bine, ca să transmit frumosul, așa cum o pot folosi spre rău, pentru a distruge. Dacă ar trăi astăzi, Sfântul Petru ar fi avut cont de Instagram?!”. „Internetul rămâne un mijloc. «Follow» i se dă unei persoane concrete, nu unei aparențe. Vrem să-l transmitem pe Dumnezeu fără prea mult filtre. Munca Bisericii este ca nu cumva să-L prezentăm pe Dumnezeu așa cum nu este. Nu este doar cel care pedepsește, este exigența unei iubiri care mă responsabilizează. Îi dai follow lui Dumnezeu când îți dai seama că nu poți trăi fără El! Atunci când nu apelezi din interes, pentru că vrei sănătate, bani, job, prin acatiste. Când nu mai poți trăi în afara Lui!”, a mai declarat Francisc Doboș.

În mod inevitabil a fost atinsă și o tematică destul de controversată, respectiv introducerea Religiei la examenul de Bacalaureat.

„Este o opțiune, fiecare poate s-o aleagă sau nu. Este o discuție artificială și vizavi de orele de Religie în școli. Religia rămâne la biserică și în familie. Ceea ce e în școală este o completare a educației primite acasă și la biserică. Religia în școală ne ajută să nu ne mai războim. Ajungem cineva când lăsăm o urmă de fericire pe chipul altor oameni. De aceea le spun părinților: «Nu puneți un adult pe spatele unui copil!». Prea multe ore, prea multă performanță pe umerii copiilor. Nu mai au timp de copilărie. Părinții au obligația de a-i învăța pe copii să se bucure de copilărie și de a sta mai mult împreună cu ei”, a mărturisti acesta.

Citește și: Un preot a bătut măr un soldat ucrainean în biserică. Toată scena a fost filmată VIDEO