Calendar ortodox 19 ianuarie 2022. Macarie Egipteanul, sfântul care a redat viaţa morților. Rugăciunea puternică pentru împlinirea dorinţelor

În această zi, este prăznuit Sfântul Macarie Egipteanul, mare făcător de minuni. Dumnezeu i-a dat acestuia puterea de a reda viaţa celor morţi. Azi, este bine să rosteşti rugăciunea către Sfântul Cuvios Macarie, care face mari minuni.

18 ian. 2022, 12:29
Calendar ortodox 19 ianuarie 2022. Macarie Egipteanul, sfântul care a redat viaţa morților. Rugăciunea puternică pentru împlinirea dorinţelor
Sfântul Macarie Egipteanul

Calendar ortodox 19 ianuarie 2022. Macarie Egipteanul, sfântul care a redat viaţa morților. Rugăciunea puternică pentru împlinirea dorinţelor.

Sărbători religioase 19 ianuarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Macarie Egipteanul

Greco-catolice: Sf. cuv. Macarie Egipteanul; Sf. aep. Arsenie.

Romano-catolice: Ss. Marius şi Marta, soţi m.

Calendar ortodox 19 ianuarie 2022. Cine a fost Sfântul Macarie Egipteanul

Macarie cel Mare provenea dintr-o familie creștină foarte evlavioasă. Dar pentru că părinții lui l-au obligat să se însoare, a ales să fugă de viața lumească și, după moartea părinților săi, s-a dus în pustie, scrie crestinortodox.ro

În pustie, Macarie a început să fie puternic ispitit de diavol, dar prin dragostea cea mare pentru Hristos, i-a biruit.

Fericitul Macarie a primit de la Hristos putere și asupra morții, astfel încât a săvârşit mai multe învieri. Un episcop eretic începuse să răspândească o erezie care susținea că Hristos a avut doar un trup aparent. Episcopul drept-credincios al locului l-a chemat pe Macarie să-l combată această rătăcire. Deși Sfântul Macarie i-a arătat episcopului eretic prin cuvintele Simbolului credinței că se află în înşelare, necredința acestuia a persistat, forţându-l pe Macarie să-i arate o minune dumnezeiască.

După o ora de stăruință în rugăciune, Macarie a înviat un om mort de foarte mult timp. Acesta a mai trăit trei ani de la învierea sa din morți.

Citeste si Rugăciunea puternică a Părintelui Arsenie Boca pentru alinarea durerii şi izbăvirea de necazuri. A fost interzisă de comunişti

Calendar ortodox 19 ianuarie 2022. Rugăciune făcătoare de minuni către Sfântul Macarie Egipteanul

“Doamne, curățește-mă pe mine păcătosul, că niciodată n-am făcut bine înaintea Ta. Izbăvește-mă, deci de vicleanul și fă să fie întru mine voia Ta, că fără de osândă să deschid gura mea cea nevrednică și să laud preasfânt numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și in vecii vecilor. Amin.”

Citeste si Părintele Constantin Necula, despre cum trebuie înţelese minunile: „Rezistența unui bătrân la COVID ni se pare mai interesantă decât rezistența unui tânăr la COVID. Există o limită de la care minunea devine vizibilă”