Părintele Constantin Necula, despre cum trebuie înţelese minunile: „Rezistența unui bătrân la COVID ni se pare mai interesantă decât rezistența unui tânăr la COVID. Există o limită de la care minunea devine vizibilă”

Minunile există şi dincolo de Sfânta Scriptură, dar există o limită de la care minunea devine vizibilă, este de părere preotul Constantin Necula.

25 dec. 2021, 11:00
Părintele Constantin Necula, despre cum trebuie înţelese minunile: „Rezistența unui bătrân la COVID ni se pare mai interesantă decât rezistența unui tânăr la COVID. Există o limită de la care minunea devine vizibilă”

Părintele Constantin Necula ne explică, totodată, cum pot fi văzute minunile. Preotul a explicat, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, că omul are tendinţa de a calcula minunile în raport cu ceea ce credem el că e minune.

Părintele Constantin Necula, despre minuni: „Noi calculăm minunile în raport cu ceea ce credem noi că e minune”

Ştiu că o minune este fiecare clipă care se adaugă vieţii noastre. Noi suntem muribunzi din clipa în care ne naștem. Minunea nu înseamnă suspendarea legilor umane, ci tocmai așezarea lor în normalitate. Exemplu: noi calculăm minunile în raport cu ceea ce credem noi că e minune.

Citeste si Părintele Constantin Necula aseamănă Crăciunul 2021 cu cel din 1989: „Mulţi dintre noi au la masă câte un scaun gol. Şi acum 32 de ani au murit oameni. Sufleteşte, nu este mare diferenţă”

Rezistența unei bătrâne la COVID ni se pare mai interesantă decât rezistența unui tânăr la COVID. Dar, şi pentru unul şi pentru altul faptul că au rămas în viaţă este aceeași minune. Unul o simte, celălalt nu o bănuiește. Sunt minuni care trec pe lângă noi automat„, explică duhovnicul.

Când se întâmplă minunile

Părintele spune că minunea se întâmplă pentru fiecare persoană ajunsă într-o situaţie dificilă.

Atunci când ești pe fundul sacului descoperi adevărata bogăţie. Când ești cu pedala în podea, de acolo începe minunea. Există o limită de la care minunea devine vizibilă.

Exemplu: Iei copilul mic, îl duci la şcoală şi după o lună el scrie. E o minune. Există minuni care se fac prin muncă şi România ar avea nevoie de o astfel de minune. Ar trebui să mergem la muncă serios. Iar pe de altă parte sunt şi minuni ca vin din bucuria asta de a fi om.

Faptul că vântul ia o minge şi o pune sub bară la un meci de fotbal şi ne impresionează pe toţi, ţine de o minune, am zice. Dar câte sute de ore de alergat pe bietul jucător? Prețuiesc mai mult piciorul lui Hagi, mai mult decât mâinile unora. Minunea este foarte rațională. Este făcută de un Dumnezeu rațional. Noi nu avem un Dumnezeu fără gândire rațională şi este făcută în situaţia în care rațiunea noastră este pregătită să primească mesajul dinspre Dumnezeu„, explică părintele Necula.

Citeste si Povestea tulburătoare a crucii pe care părintele Constantin Necula o poartă pe piept: „Avem datoria de a face din toate Anele şi Anuţele un altar, altfel pierim”