CALENDAR ORTODOX 19 IUNIE 2020. Sfântul Apostol Iuda, grabnic ajutător al celor care şi-au pierdut orice speranţă. Rugăciune puternică

CALENDAR ORTODOX 19 IUNIE 2020. În această zi este prăznuit Sfântul Apostol Iuda, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. Acest sfânt dă ajutor grabnic credincioşilor copleşiţi de suferinţe mari, celor copleşiţi de disperare şi care şi-au pierdut orice speranţă. 

RomaniaTV.net
18 iun. 2020, 14:41
CALENDAR ORTODOX 19 IUNIE 2020. Sfântul Apostol Iuda, grabnic ajutător al celor care şi-au pierdut orice speranţă. Rugăciune puternică

Sărbători religioase 19 iunie 2020

Ortodoxe: Sfântul Apostol Iuda

Greco-catolice: Sfântul Apostol Iuda Tadeul

Romano-catolice: † Preasfânta inimă a lui Isus; Sfântul abate Romuald; Sfânta fecioară Iuliana Falconieri

CALENDAR ORTODOX 19 IUNIE 2020. Cine a fost Sfântul Apostol Iuda

Sfântul Iuda a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai lui Iisus, potrivit crestinortodox.ro. El este unul dintre frații Mântuitorului, fiind unul dintre fiii dreptului Iosif pe care îi avusese din căsătoria anterioară cu Salomeea. După ce dreptul Iosif a rămas văduv, i-a fost dată în grijă Maica Domnului.

Sfântul Apostol Iuda este uneori numit în Scriptura „Iuda, fratele lui lacov”. În Noul Testament, există o Epistolă Sobornicească a Sfântului Apostol Iuda. Acesta își începe astfel epistola: „Iuda, rob al lui lisus Hristos și frate al lui lacov” (Iuda 1:1). Chiar dacă s-ar fi putut numi pe sine frate al lui Hristos cu aceeași îndreptățire că și lacov, el nu o face.

Sfântul Apostol Iuda mai este cunoscut și ca Levi sau Tadeu. Însă, nu trebuie confundat cu celalalt Tadeu, care a făcut parte din cei 70 de Apostoli ai Mântuitorului.

Sfântul Apostol Iuda a predicat Evanghelia în Iudeea, Samaria, Galileea, Idumeea, Siria, Arabia, Mesopotamia și Armenia. În vremea în care predica în ținutul Muntelui Ararat, Sfântul Apostol Iuda a fost prins de păgâni, răstignit și omorât cu săgeți.

Calendar ortodox 19 iunie 2020. Rugăciune către Apostol Sfântul Iuda pentru izbăvirea de necazuri

Sfinte Iuda Tadeu, rudă a Domnului nostru Iisus Hristos, apostol și martir glorios, strălucit în virtuți și puternic în minuni, credincios și grabnic ajutător al celor ce te cinstesc și se încred în tine, privește cu ochi milostivi la cel ce astăzi aleargă la tine și cere mijlocirea ta.

Tu ai dobândit de la Dumnezeu darul de a ajuta îndeosebi pe acei care au pierdut aproape orice speranță și se află în pragul disperării.

Privește deci la mine și vezi în ce strâmtorare mă aflu. Viața mea este o viață de suferință. Zilele mele sunt pline de durere și necaz, sufletul meu este o mare amărăciune. Cărările mele sunt pline de suspine și lacrimi și griji mistuitoare care îmi macină toată puterea de viață.

Citeşte şi Rugaciune pentru sot. Cele mai puternice rugaciuni pe care le poate spune o femeie pentru barbatul ei

Neliniștea, disperarea și lipsa de încredere în ajutorul de sus îmi copleșesc de multe ori sufletul, astfel încat mi se pare ca mila dumnezeiască m-ar fi părăsit. Atunci sufletul meu se umple de întuneric, credința se clatină, inima mea slăbește și disperarea se furișează în suflet vrând să se facă stăpână peste mine, O, Sfinte Iuda Tadeu, tu nu mă poți lăsa în starea aceasta. La tine alerg, pe tine te rog, ajută-mi. Ascultă te rog, rugămintea mea! Nu mă voi depărta de tine până când nu mă vei asculta. Grăbește-te și vino-mi te rog în ajutor și nu mă lăsa, ca încrederea mea în tine sa fie rușinată. Fie ca prin mijlocirea ta să se preamărească și întru mine nesfârșita milostivire a lui Dumnezeu. Ascultă-mi rugăciunea mai ales în necazul meu cel mare pe care îl am acum și dă-mi grabnicul tău ajutor în (aici se mărturiseşte necazul).

Nu lăsa ca sufletul meu să rămână zdrobit de această lovitură a durerii și să cadă în disperare. Asculta-mă o, Sfinte Iuda Tadeu, împlinește-mi rugămintea și eu îți voi fi recunoscător în toate zilele mele. Te voi cinsti ca pe cel mai de seamă ajutător al meu.

Voi mulțumi lui Dumnezeu pentru mijlocirea ta și voi răspândi pe cât îmi va sta în putere cinstirea ta între oameni. Amin.