Calendar ortodox 2 iulie 2022. Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul tinerilor. Rugăciune pentru ajutor imediat

Anual, pe 2 iulie, credincioşii îl prăznuiesc pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, considerat ocrotitorul tinerilor. Rugăciunea înălţată în această zi către acest sfânt este mai puternică şi rezolvă orice necaz.

01 iul. 2022, 12:27
Calendar ortodox 2 iulie 2022. Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, ocrotitorul tinerilor. Rugăciune pentru ajutor imediat

Sărbători religioase 2 iulie 2022

Ortodoxe: Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Greco-catolice: Așezarea veșmântului Maicii Domnului în Vlaherne

Romano-catolice: Sf. Bernardin Realino, pr.

Calendar ortodox 2 iulie 2022. Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Sfântul Ștefan cel Mare a fost fiul lui Bogdan Vodă, fiul lui Alexandru cel Bun, din neamul Muşatinilor, și al Doamnei Oltea Maria, din neamul Basarabilor. A condus Moldova între anii 1457-1504 și este cunoscut ca apărător al creștinătății. De tânăr, lui Ştefan îi făcea mare plăcere să-l viziteze pe cuviosul David Daniil Sihastru, potrivit crestinortodoxe.ro

Plină de semnificație duhovnicească este ruga Sfântului Ștefan cel Mare înfățișată pe steagul biruinţelor sale cu chipul Marelui Mucenic Gheorghe „purtătorul de biruință” ucigând balaurul cel cu multe capete. „O, răbdătorule de patimi și purtătorule de biruință, Mare Mucenic Gheorghe, care în nevoi și nenorociri ești grabnic apărător și ajutător și celor necăjiți bucurie nespusă, primește de la noi și această rugăciune a smeritului robului Tău, domnul Io Ștefan Voievod, din milă lui Dumnezeu domn al Țării Moldovei„.

Sfântul Voievod Ștefan a trecut la cele veșnice în anul 1504 și a fost înmormântat la Mănăstirea Putna.

Citeste si Calendar ortodox iulie 2022. Sărbători religioase în iulie 2022. Tradiții și superstiții de Cosmandin, Sf Ilie, Sf Pantelimon

Calendar ortodox 2 iulie 2022. Rugăciune către Sfântul Voievod Ștefan cel Mare

Sfinte Ștefane Voievod, apărător al poporului român și grabnic folositor al tuturor creștinilor, ascultă rugăciunea pe care o înălțăm către tine, noi, nevrednicii. Cunoaștem îndrăznirea pe care ai dobândit-o prin multe osteneli către Bunul Dumnezeu, Care ți-a ascultat rugăciunile tale.

Drept aceea, te rugăm să ne auzi și tu pe noi când cerem ajutorul tău. Ocrotește bisericile și mănăstirile în pace, întărește credința slăbită de ispitele acestui veac, surpă eresurile, luminează ocârmuitorii, dă vitejie ostașilor, iar nouă tuturor luminează-ne calea mântuirii, ca împreună cu tine în locașurile cele cerești să ne bucurăm în vecii vecilor. Amin.

Citeste si De ce nu e bine să pupi icoanele. Părintele Calistrat: „Nu e un gest de credinţă superautentică. Nu faci decât să descompui cu saliva compoziţia chimică a culorilor”